Nasveti

6 nepričakovanih stvari, ki povzročajo neukrotljive lase

Neukrotljivi lasje so lahko nekoliko težje obvladljivi, sploh, če so lasje že precej izčrpani in ne vemo, kako bi jih zares pravilno negovali.

Kakšni lasje so pravzaprav neukrotljivi? Najlažje bi jih opisali, da so takšni lasje izjemno izčrpani, izredno suhi, poškodovani in lomljivi.

Čeprav obstaja nekaj dobro znanih krivcev za neukrotljive lase (na primer posledice prepogoste rabe različnih pripomočkov za toplotno oblikovanje), se bomo tokrat posvetili tistim, ki vam običajno morda ne bi prišli takoj na misel, a smo vendar pogosto v stiku z njimi.

Poglejmo si, katerih 6 nepričakovanih stvari lahko povzroča, da lasje postanejo neukrotljivi.

Vaš vzglavnik

Če še kako drži trditev, da je lepotni spanec zelo pomemben, je morda sedaj čas, da zamenjate svoj vzglavnik. Ravno slednji je lahko vzrok, da se vsakodnevno prebujate z vedno bolj neukrotljivimi lasmi.

Ko se ponoči premetavate po svojem bombažnem vzglavniku, s tem povzročate trenje, ki lahko dodatno poškoduje vaše pramene. Zato vam svetujemo, da zamenjate bombažno prevleko vzglavnika raje za svileno, ki je veliko nežnejša do vaših las.

Vaša krtača za lase

Že vrsto let uporabljate isto krtačo za lase? Morda se vam ne zdi, da je sedaj že čas, da se je znebite, toda stanje vaših las verjetno kaže drugače. Če ste do sedaj vedno uporabljali kovinsko krtačo ali glavnik, se od njiju raje poslovite.

Naložba v pravo krtačo vam lahko pomaga pri boljšem obvladovanju neukrotljivih las. Najbolj priporočljive so lesene krtače s širokimi zobmi, ki so učinkovite tudi pri reševanju vozlov na laseh in ne povzročajo pretiranega izpadanja las.

Umivanje las z vročo vodo

Prevroča voda vsekakor ne dobro dene vaši koži in lasem, pa čeprav imate občutek, da vam po dolgem dnevu sede ravno voda z visoko temperaturo.

Če lase namočite v vročo vodo, boste iz njih odstranili tudi naravna olja, ki na laseh držijo vlago. Ravno takrat pa, ko vaši lasje niso pravilno navlaženi, jih prevzame neukrotljivost. Svetujemo vam, da zato

Prepogosto umivanje las

Prav tako kot prevroča voda, vam tudi prepogosto umivanje las lahko pramene tako oslabi, da ti postanejo neukrotljivi.

Seveda je priporočljivo, da svoje lase redno umivate, a poskrbite, da pustite svojim pramenom tudi nekaj predaha. Mnogi frizerji zato priporočajo, da svoje suhe in oslabljene lase umivate le nekje 2-krat do 3-krat tedensko.

Grobo sušenje z brisačo

Morda tega še niste slišali, vendar svojih las ni priporočljivo sušiti z isto brisačo, ki jo uporabljate za svoje telo ali dlani. Običajne brisače, ne glede na to, kako mehke so na dotik, niso najbolj primerne tudi za vaše lase.

Mokri lasje tipično zelo krhki, zato bo grobo sušenje z običajno brisačo povzročilo škodo in lomljenje. Priporočamo vam, da namesto običajne brisače uporabljate tisto iz mikrovlaken ali da svoje lase po umivanju ovijete kar v bombažno majico.

Uporaba napačnih izdelkov za nego

Ni vsaka nega tudi primerna nega. Na to dejstvo zelo pogosto opozarjamo v naših prispevkih. Uporaba pravih izdelkov za nego las je ključnega pomena. Če ne uporabljate pravilnih izdelkov, bodo vaše prameni trpeli.

Vemo, da se slednje sliši precej dramatično, ampak prav zares drži. Poskrbite, da se zavedate potreb svojih las in v skladu s tem kupujte izdelke.

Če so vaši lasje že v precej slabem stanju, vam priporočamo, da svoje običajne izdelke zamenjate s tistimi, ki vsebujejo blage naravne sestavine, ki so nežnejše do vaših las. Verjemite, vaši neukrotljivi lasje vam bodo hvaležni.

Košarica je prazna.