1. Kakšna je razlika med vašo linijo barv Respect in Herba Color? Katero naj izberem?

Pri Naturavitu nudimo več linij barv za lase, saj smo linije ustvarili z mislijo na ciljnega kupca. Predvsem na različne želje uporabnic, sodoben življenjski stil in potrebe tržišča smo tako razvili linije barv za lase, ki tako nudijo več možnosti izbire.

Vse naše linije barv za lase so obstojne (permanentne), prekrivajo sive lase in so tudi v sestavi blažje od običajnih barv na tržišču.

Skupna točka Herbe Color in Respecta je predvsem ta, da ne vsebujejo amonijaka, resorcina, parabenov ter PPD ter so zasnovane z bogato zeliščno sestavo in tako lase okrepijo že med in po barvanju.

Sama izbira barve je sicer na koncu vaša odločitev, naj vam pa podamo nekaj ključnih razlik med Herbo in Respectom, ki vam bodo olajšale izbiro.

Herba Color je barva za lase v gelu, zato se tudi na prvi pogled in v sestavi razlikuje od običajnih barv, ki so kremaste. Poleg bogate zeliščne sestave vsebuje tudi olivno, keratinovo in arganovo olje ter olje pšeničnih kalčkov. Herba ni testirana na živalih, ker pa vsebuje keratinovo olje, ni veganska.

Respect je na tržišče vstopila kot prva slovenska veganska barva. Po sestavi spada v kategorijo barv za lase v kremi in poskrbi, da tudi po barvanju las ostane poln energije. Respect nosi uradni PETA certifikat crueltyfree & vegan.

2. Ali sprejemate reklamacijo, če barva ne prekrije sivih las?

Vse barve Respect pokrivajo sive lase, vendar moramo upoštevati postopke, potrebne za doseganje prekrivnosti sivih las:

  1. Pravilna izbira barve odtenka.
  2. Temeljita in natančna slika o tem, kakšne barve so lasje trenutno ter ali je mogoče takšen odtenek doseči.
  3. Zadostna količina barve.

3. Ali Respect R111 – Srebrno platinasto blond prekriva sive lase?

Respect R111 je bil ustvarjen za vse, ki niso naravne blondinke, a že barvajo svoje lase na blond; oziroma za tiste, ki imajo lase že predhodno posvetljene na blond. Hkrati je odtenek primeren za blondinke, ki imajo pri barvanju težave z rumenim ali oranžnim podtonom. Pri laseh, ki imajo več rdečega pigmenta, se pri svetlenju s hidrogenom ta še bolj izrazito pokaže v rdečkastih podtonih. Zato moramo kombinacijo rdečkastega in rumenega pigmenta zmanjšati na minimum. To lahko učinkovito storimo ravno z R111.

Previdni moramo biti pri večinoma sivih laseh, saj v tem primeru sloji barve ne prekrivajo sivih las kot pričakujemo. Sivi lasje nimajo pigmentov in ko na barvo nanesemo hladne, peščene odtenke barve, se ti posvetlijo za vsaj 1 ton. To pomeni, da platinasta barva ne bo vidna našim očem, čeprav bo prijela na laseh.

V primeru, da so vaši lasje že pobarvani na blond, ampak imate že viden narastek, kjer so vaši lasje sivi, potem vam svetujemo, da raje izberete Respect R09 – Zelo svetlo blond. Barvo nanesete najprej na narastek in jo pustite delovati okoli 30 minut. Nato lase dobro sperete in uporabite priloženi regenerator, ki bo vaši barvi še podaljšal obstojnost.

4. Kako bo barva reagirala s kano, ki jo že imam na laseh? – S kano sem se nazadnje barvala pred pol leta.

Kana je sicer kar specifična, ker po barvanju s kano vam ta zelo zapre las in zaradi tega, se vam lahko barva po tem prej spere iz las.

Načeloma bi vam naša barva sedaj morala prijeti, sploh pa, če se z njo niste barvala že pol leta. Ne moremo pa vam za 100% zagotoviti, da bo naša barva enako uspela, kot pri nekomu, ki se barva z običajno barvo.

5. Kako dolgo drži vaša veganska barva za lase?

Veganska barva Respect je obstojna, permanentna. To pomeni, da tako kot običajne barve, izginja z rastjo las.

6. Prvič bi se barvala z vašo barvo, prej sem uporabljala L’oreal barvo. Ali raje izberem Respect ali Martis?

Če ste se prej že barvali z L’oreal barvo vam bo morda bolj ustrezala barva Respect, saj so pri Respectu odtenki bolj podobni tistim pri običajnih barvah, medtem ko so odtenki barv Martis že v osnovi nekoliko temnejši.

Vsekakor pa vam svetujemo, da izberete odtenek barve, ki je najbolj podoben vaši trenutni barvi (razen v primeru, če bi si želeli spremembe).

7. Zakaj mi barva Respect v odtenku R09 ni prijela na lase?

Respect R09 ni namenjena kateremu koli blond odtenku las, ampak morajo biti vaši lasje predhodno že zelo svetli (najbolje nekje v niansi 8-10).

Če pa je vaša trenutna barva nekje v odtenku 7 (naravno blond) ali temnejša, vam Respect R09 ne bo prekrila trenutne barve. V tem primeru vam raje svetujemo, da izberete blond odtenek, ki vam bo najbolje prijel na naravno blond, torej na primer Respect R12 ali Respect R08.

Respect R09 je tudi primeren, če so vaši lasje pretežno sivi, oziroma imate veliko sivega narastka.

8. Imam peščeno blond barvo in kar nekaj sivih las. Rada bi svetlejšo blond. Kateri odtenek mi svetujete?

Če imate nekaj sivih las in bi želeli svetlejšo blond, a še vedno v nekoliko hladnem tonu, vam svetujemo Respect R09 – Zelo Svetlo blond.

Z malenkost toplejšim tonom v svetlih niansah pa imamo na voljo še R08 – Svetlo blond.

9. Zakaj je tekstura vaše barve skoraj vsakič drugačna? Večkrat se barvam, a je barva enkrat zelo gosta, drugič bolj redka.

V toplejših mesecih je barva lahko malce bolj redka, medtem ko je v hladnejših bolj gosta.

10. Že dlje časa se barvam z istim odtenkom vaše blond barve. Zakaj je barva kdaj bolj temna in drugič malenkost svetlejša?

Pri naravnih barvah za lase lahko pride do rahlega nihanja, saj barve ne vsebujejo PPD in ostalih substanc, zaradi katerih barva ni vedno 100% enaka. Tiste barve, ki pa vsebujejo PPD so kemijsko formulirane tako, da je barva vedno identična.

11. Imam tanke in mastne lase. Kakšno nego naj izberem?

Pri tankih laseh, ki se hitro mastijo priporočamo, da izberete Kremni šampon za mastne lase Naturavit, ki regulira, da se na vašem lasišču vzpostavi pravo ravnovesje delovanja lojnic.

Enkrat do dvakrat tedensko lahko uporabite tudi Piling za lasišče Naturavit, ki poskrbi, da bo vaše lasišče nežno očiščeno in bodo odstranjene odmrle celice. Piling hkrati izboljša prekrvavitev ter osveži in okrepi lase.

Dolžino vaših tankih las lahko negujete z Vitalno masko Naturavit, ki las ne obteži in jih hkrati izdatno nahrani ter jim povrne elastičnost, čvrstost in lesk.

Za hranljivo nego vaših konic lahko izberete Serum za zaščito konic Naturavit, ki las ne masti ali obteži, hkrati pa zapre lasne luske in posledično zaščiti las pred zunanjimi dejavniki, vsakodnevnim spenjanjem ter toplotno obdelavo.

12. Imam težavo z izdatnim nastajanjem prhljaja na lasišču. Katere izdelke mi priporočate?

Pri težavah s prhljajem in luščenjem lasišča vam svetujemo, da preizkusite Kremni šampon proti prhljaju Naturavit, ki bo pomiril vaše lasišče in nahranil lase.

Za temeljito čiščenje lasišča uporabite Piling šampon za lasišče Naturavit, ki učinkovito deluje tudi pri večji količini prhljaja. Oba izdelka lahko kupite skupaj tudi v priročnem Paketu za nego proti prhljaju.

13. Kupil sem vaš šampon proti prhljaju, pa po prvem umivanju las ni bilo nobenega učinka. Vaš izdelek mi ne pomaga.

Pri naših izdelkih, tako kot pri vseh ostalih izdelkih za osebno nego, morda ne boste takoj po prvem umivanju opazili učinkovitost. Lasišče se mora najprej navaditi na nov izdelek, ki ga vpeljete v svojo nego. Če imate večje težave s prhljajem, bo ta izginjal postopoma. Svetujemo vam, da šampon dobro vmasirate v lasišče, sploh če imate gostejše lase in ga pustite na laseh delovati nekaj minut ter nato šampon izperete.

Pri hujših oblikah prhljaja vam svetujemo, da poleg Kremnega šampona proti prhljaju opravite celovit tretma nege lasišča. Torej, uporabite tudi Piling za lasišče, ki ga uporabljate 2x tedensko do izboljšanja. Vmes pa pri umivanju las uporabljajte Kremni šampon.

Poleg tega, če imate hujše težave s pojavljanjem prhljaja na vašem lasišču, vam svetujemo, da obiščete dermatologa. S pravim zdravstvenim svetovanjem boste tako spoznali pravi razlog nastanka prhljaja, ki je lahko povezan tudi s hormonskim neravnovesjem, oziroma drugo obliko neravnovesja, ki je posledica notranjega stanja v telesu. Zato vam samo zunanja nega s Kremnim šamponom morda ne bo zadostvovala.

14. Ali lahko uporabljam vaše barve, če imam alergijo na kemijske barve? Kana je edina, ki mi ne povzroča alergije, a sem je naveličana, ker ima samo par odtenkov, pa še sivih las ne prekrije.

Ali morda veste katera sestavina vam povzroča alergijo? Naše barve Respect namreč ne vsebujejo amoniaka, parabenov, PPD (p-Phenylenediamine), SLS (Sodium Lauryl Sulfate) in SLES ( Sodium Laureth Sulfate), ki so običajno tudi najbolj pogosti alergeni v kozmetiki.

Predlagamo, da pred barvanjem naredite test na manjšem delu kože, recimo na zapestju in vidite, ali vam bi barva povzročila alergijo.

15. Hodim na kemoterapijo in obsevanje. Ali se lahko barvam z vašimi prelivi in barvami?

Sicer je po naših izkušnjah veliko uporabnic med kemoterapijo že uporabljalo naše barve za lase, vendar vam vsekakor svetujemo, da se pred barvanjem o uporabi naših izdelkov posvetujete z vašim osebnim zdravnikom.

16. Kakšna je razlika med razbarvanimi in posvetljenimi blond lasmi in kakšne rezultate po barvanju z vašimi barvami lahko pričakujem?

Postopek razbarvanja se zelo razlikuje od postopka svetlenja las.

Pri obeh postopkih pa je zelo priporočljivo, da zanju poskrbi frizer, ki je strokovnjak za barvanje.

Pri svetlenju las gre za postopek, kjer je za svetlenje odtenka potrebno dodajati nekoliko višji hidrogen, da ta las posvetli. Gre za postopek, ki je pogost, kadar na primer stranka z rjavimi lasmi želi preiti na svetlo blond barvo. V tem primeru bo rjav las potrebno postopoma posvetliti s pomočjo hidrogena.

Postopek razbarvanja pa zahteva nekoliko bolj kemični postopek, kjer se običajno uporablja nekoliko nižji hidrogen (recimo cca. 3%). Pri razbarvanju se v lasu uničijo vsi pigmenti, da ostane las brez pigmenta. Pri tem postopek ne deluje samo na povrhnjici, ampak tudi v notranjosti strukture las.

Za razliko od posvetljenega lasu, ki vsaj v večini primerov ob pravih pogojih (npr. izbire odtenka), pri barvanju doma ne predstavlja večjih težav, ko se odločite takšen las svetliti (npr. z odtenkom Respect R111, s katerim umirite rumen podton na lep pepelnat odtenek barve), lahko pri razbarvanem lasu nastanejo težave. Kot smo omenili je razbarvan las brez pigmenta. Torej je takšnemu lasu potrebno pigment dodajati. To storimo najlažje tako, da izberemo nekoliko temnejši odtenek, ki bo razbarvanemu lasu dodal dovolj pigmenta, da bo sprememba odtenka dobro vidna našemu očesu. Zelo svetli blond odtenki namreč na razbarvanem lasu ne bodo dobro vidni, lahko pa tudi drugače uspejo na vaših laseh, saj je takšen las odprt in zelo vpojen pri barvanju.

17. Imam razbarvane lase in si želim malce spremembe. Kakšen rezultat lahko pričakujem po barvanju z vašimi blond barvami?

Razbarvan las je posebnost, saj med postopkom razbarvanja uničimo vse pigmente v lasu – ne samo na povrhnjici, ampak tudi v notranjosti strukture las. Takšen las je torej brez pigmenta in mu je le-tega pri barvanju potrebno dodajati.

Razbarvan las je tudi odprt las in zato zelo vpojen, ko se določimo tak las barvati. Svetujemo vam, da za vidnejšo spremembo izberete nekoliko temnejši blond odtenek, kot je npr. Respect R07 – Blond ali Herba Color 7N – Blond. Pri svetlejših odtenkih, kot so nianse 08, 09 itd., vam namreč ne moramo zagotoviti, da vam bo barva vidno prijela v niansi kot je prikazana v vzorčniku.

Če se odločite razbarvan las pobarvati z nekoliko svetlejšim odtenkom, kot je R09 (pri Respectu) ali 9N (pri Herbi Color), gre seveda za vašo odločitev. S slednjo boste z barvanjem morali biti pripravljeni nekoliko eksperimentirati, kako vam bo barva na koncu dejansko uspela.

Niste našli odgovora na vaše vprašanje?

Za vse ostale informacije in svetovanje smo vam na voljo na email naslovu info@naturavit.net.

Košarica je prazna.