Nasveti

Kako poskrbeti za nežno nego telesa v času nosečnosti?

V najlepših trenutkih, kot je vaš čas nosečnosti, pomislite na svojo sprostitev.

Gre za čas, ko je na prvem mestu vaše dobro počutje. Zato vam svetujemo, da svoje energije ne usmerjate k stvarem ter zunanjim dejavnikom, ki vas bremenijo. To so vaši trenutki, ko je dobro poiskati notranji mir ter prisluhniti svojemu telesu. 

Vam spremembe, skozi katere vas vodi vaše telo, predstavljajo napor?

Treba se je zavedati, da je vsaka nosečnost posebna na svoj način. Zato si ne delajte preglavic z vsemi nasveti, s katerimi vas posipajo vaši bližnji.

Vsako telo je zgodba zase. Tudi v času nosečnosti se lahko te zgodbe popolnoma razlikujejo od zgodb teles vaših mam, prijateljic ali sodelavk. Važno je, da vse omenjene nasvete postavite v vaš tako rekoč ‘’umski filter’’, nasvete dobronamerno sprejmete, a se hkrati z njimi ne obremenjujte.

foto: Devon Divine

Kaj se dogaja na mojem lasišču?

Čas nosečnosti je za mnoge zelo poseben čas tudi zato, ker takrat pride do različnih sprememb, ki jih ustvarjajo t.i. nosečniški hormoni. Pogosto zaradi hormonov v nosečnosti pride do neravnovesja na vaši koži ali lasišču.

Predvsem pogost je pojav povečanega prhljaja ali izpadanja las v času nosečnosti, ko se zdi da so vaši hormoni naravnost ponoreli. 

A brez skrbi – pomislite, da se sedaj vaše telo napreza k ustvarjanju povsem novega človeškega življenja, zato je nekolikšno neravnovesje na lasišču povsem običajno.

Kakšno nego naj izberem za svoje lasišče?

Svetujemo vam, da tudi v času nosečnosti izberete izdelke, ki so posebej nežni do vaše kože in lasišča. Posezite po naravnih izdelkih, ki bodo pomirili vaše lasišče ter ga povrnili v stanje ravnovesja. 

Za popolno sprostitev med vsakokratnim umivanjem las preizkusite naravni šampon Sprosti, ki zagotavlja zadostno vlaženje lasišča in naredi lase mehke ter sijoče.

Če vaše lasišče potrebuje tudi temeljito čiščenje in pomiritev, zaradi nastajanja prhljaja ali izpadanja las, vam svetujemo, da izberete Piling za čiščenje lasišča Naturavit.

Piling poskrbi za čiščenje odmrlih celic na vašem lasišču, aktivira delovanje lasnih mešičkov ter hkrati s svojimi sprostitvenimi sestavinami pomiri lasišče. Piling je priporočljivo uporabljati enkrat tedensko.

Nega kože in strije

V času nosečnosti se tonus kože okoli trebuha, bokov in stegen nekoliko izgublja, saj se lahko telesna teža v tem obdobju hitro povečuje. Posledica raztezanja kože pa so strije, ki se običajno začnejo pojavljati nekje v 4. mesecu nosečnosti.

Za izboljšanje elastičnosti kože svetujemo uporabo Vitastas kreme z učvrstilnim učinkom, ki pospeši krvni obtok, sprošča napetosti v telesu, vzpostavlja ravnovesje ter izboljša tonus kože.

Vitastas kremo lahko pričnete uporabljati že med nosečnostjo, priporočamo pa, da nadaljujete z uporabo tudi vsaj 3 mesece po koncu nosečnosti. 

Najboljši učinek Vitastas kreme dosežete, če jo vmasirate v kožo takoj po prhanju – ko je koža že popivnana z brisačo, a še vedno nekoliko vlažna.

Več o Naturavit izdelkih

Potrebujete dodatne nasvete pri uporabi Naturavit izdelkov za osebno nego? Pišite nam na info@naturavit.net in z veseljem vam bomo svetovali.

 

 

Košarica je prazna.