Spoznajte azijski vodni popnjak in učinkovanje slednjega v kozmetiki | Naturavit
Nasveti

Spoznajte azijski vodni popnjak in učinkovanje slednjega v kozmetiki

Že poznate rastlino azijski vodni popnjak in njeno delovanje v kozmetiki? V tokratnem prispevku vam predstavljamo to sestavino, ki jo tudi najdete v nekaterih naših izdelkih za telo.

Ta naravna aktivna učinkovina morda na splošno zaenkrat še ni dobila veliko medijske pozornosti, vendar gre za sestavino, ki v kozmetiki ni novost.

Ko boste pred seboj iskali to posebno sestavino, na kozmetičnem izdelku poglejte INCI sestavin. Najpogosteje je azijski vodni popnjak naveden kot centella asiatica extract.

Azijski vodni popnjak je na splošno znan tudi pod drugimi sorodnimi imeni, kot so tigrova trava, centella asiatica, Asiatic pennywort, Indian pennywort ali Gotu Kola.

Gre za rastlino, ki izvira iz močvirnatih območij Azije in Oceanije ter nima sicer specifičnega vonja, a je ostrega in grenkega okusa. Koristi te posebne rastline so stoletja poznali že v kitajski medicini, kjer je rastlina služila predvsem za reševanje najrazličnejših dražečih težav na koži.

Močvirja v Aziji

Kakšne so učinkovine azijskega vodnega popnjaka v kozmetiki?

Najpogosteje azijski vodni popnjak najdemo v izdelkih za nego kožo, saj ta blagodejno učinkuje na celjenje in regeneracijo kože, hkrati pa deluje tudi antiseptično ter protimikrobno.

Ker je rastlina tudi bogata z antioksidanti, se njen izvleček največkrat uporablja za preprečevanje staranja kože ter za spodbujanje njene lepote.

Azijski vodni popnjak v naravi

Azijski vodni popnjak v liniji Vitastas

Če ste že uporabljali naše anticelulitne izdelke Vitastas, ste na azijski vodni popnjak že naleteli. V liniji Vitastas je namreč na voljo pri dveh izdelkih – v Vitastas gelu s hladilnim učinkom in v Vitastas kremi s toplotnim učinkom.

Ta izjemna sestavina je namreč zelo učinkovita pri izboljšanju krvnega obtoka, ki je v boju proti celulitu zelo pomemben, hkrati pa učinkuje tudi pri težavah s krčnimi žilami in pomirja ter obnavlja kožo.

Azijski vodni popnjak skrbi za zaviranje sinteze mediatorjev, ki sodelujejo pri vnetjih ter izboljšuje sposobnosti zadrževanja vlage v koži. Njegove prednosti se kažejo tudi v stimulaciji sinteze kolagena v koži ter zaviranju staranja z izboljšanjem elastičnosti kože.

Še nekaj zanimivosti o azijskem vodnem popnjaku

Naj vam razkrijemo še nekaj zanimivosti o azijskem vodnem popnjaku, ki jih morda še niste poznali.

  • Da ima azijski vodni popnjak blagodejne sestavine vedo tudi živali. Azijski tigri namreč svoje poškodbe celijo tako, da se valjajo ravno po azijskem vodnem popnjaku.

 

  • Azijski vodni popnjak je sicer precej invazivna rastlina, zato vam odsvetujemo, da z njo popestrite svoj vrt.

 

  • Mnogi strokovnjaki pozitivne učinkovine azijskega vodnega popnjaka pripisujejo tudi za krepljenje živčnega ter imunskega sistema.

 

  • Azijski vodni popnjak je zelo priljubljena sestavina v anti-aging kozmetičnih izdelkih, predvsem kremah in serumih za obraz.

 

  • Čeprav je nekoliko grenkega in ostrega okusa, omenjeno rastlino v Indiji pogosto uživajo kar v solati.
  • Vitastas aktivni anticelulitni serum (1+1 gratis)

     14.90

  • Vitastas krema s toplotnim učinkom

     9.18

  • Vitastas gel s hladilnim učinkom




    Product on sale

     8.46  6.35

Naturavit

Košarica je prazna.