Nasveti

Najboljši nasveti in triki za nego vseh tipov las

Kako lahko skozi rutino umivanja in nege las dosežemo, da bodo lasje zasijali v svoji najboljši luči?

Pripravili smo nekaj nasvetov in uporabnih trikov, ki vam bodo prav prišli pri umivanju, negovanju, sušenju ter oblikovanju las. Naj vaša rutina nege las postane preprost užitek.

Umivanje las

Pri umivanju las je pomembno, da nismo pregrobi. Lasišče in prameni potrebujejo nežno masiranje, medtem ko nanje nanašate šampon. Masirajte lasišče s krožnimi gibi, da s tem preprečite prekomerno zapletanje ter morebitne poškodbe las.

Izogibajte se vsakodnevnemu umivanju las. Čeprav se vam morda zdi, da z vsakodnevnim umivanjem lasišče ostaja bolj čisto, ga lahko s tem početjem le dodatno izsušite in poškodujete lase. Prepogosto umivanje odstranjuje naravna olja iz lasišča, zato lahko postanejo lasje tudi bolj nagnjeni k lomljenju ter izpadanju.

Balzame in maske nanašajte samo po dolžini las

Tudi če so vaši lasje nekoliko bolj suhi na lasišču in dolžini, vam svetujemo, da balzamov ter mask ne nanašate na lasišče. 

Vaše lasišče ne potrebuje dodatnega kopičenja izdelkov, zato nanesite masko samo na sredino dolžine las in na konice. 

Sledite navodilom na izdelku o  priporočenem času delovanja pred izpiranjem.

Sušenje las

Pri sušenju las bodite pozorni, da ne uporabljate pregrobih brisač, kot so mnoge iz frotirja.

Ta material lahko vaše lase preveč zapleta, hkrati pa lasje postanejo bolj krhki in neukrotljivi. 

Pri sušenju se tudi izognite drgnjenju z brisačo. Čeprav nam to morda uspe početi podzavestno, se lahko na ta način lasje zelo poškodujejo.

Veliko frizerjev celo svetuje, da vaše lase ovijete v brisačo iz mikrofiber ali kar preprosto v bombažno majico.

Tako kot ostali pripomočki za toplotno oblikovanje, tudi sušenje s sušilcem postopoma oslabi las. 

Če se morda še niste pripravljeni popolnoma odpovedati sušilcu, vam svetujemo, da pred njegovo uporabo malce počakate, da se vam najprej lasje na zraku posušijo vsaj nekje tam do 80 %.

Če pa so vaši lasje zares tanki ter občutljivi, bi vam svetovali, da si lase raje sušite samo na zraku.

Krtačenje las

Se vam pri umivanju lasje radi zavozlajo? Potem vam svetujemo, da že med nanosom balzama ali maske na lase, uporabite glavnik s širokimi zobmi za razčesavanje. 

Med samim nanosom maske so vaši lasje mehkejši in tudi lažje česljivi za reševanje morebitnih vozlov.

Če morda še vedno uporabljate kovinski glavnik ali krtačo, vam svetujemo, da ju raje zamenjate za ščetinasto krtačo ali (najbolje lesen) glavnik s širokimi zobmi. 

Pomemben nasvet je tudi, da vaše lase krtačite v smeri od konic proti lasišču. Če krtačite v obratni smeri, se lahko na pramenih ustvarja več vozlov, ki pa na koncu privedejo do večjega lomljenja. 

Zato vam priporočamo, da pričnete krtačiti lase, v smeri navzdol, nekaj centimetrov nad konicami ter se počasi postopoma premikate do lasišča.

Oblikovanje las

Na tej točki ne bi želeli preveč poudarjati dejstva, da pogosta toplotna obdelava lahko oslabi in poškoduje lase. 

Vseeno pa vam svetujemo, da ne pretiravate s toplotnim oblikovanjem ter da poskrbite tudi za pravilno zaščito svojih pramenov, ki bo ščitila vaš las pred vročino.

Če vaše lase pogosto spenjate v rep, vam svetujemo, da pri tem uporabljate mehke elastike iz prijetnejših materialov, ki vaših pramenov ne bodo preveč tesno speli. 

Zelo pogost vzrok izpadanja las so lahko ravno preveč tesno speti lasje. Zato vam tudi svetujemo, da lase pogosteje nosite v nekoliko bolj ohlapnem repu ali figi.

Nočna rutina

Dober nasvet pri skrbi za vaše lase je tudi ta, da med spanjem uporabljate mehkejšo prevleko za vzglavnik – idealna sta materiala kot je svila ali saten. 

Bombažne prevleke so lahko zelo grobe do lasišča in posledično povečajo možnost poškodb na vaših laseh. 

Pred spanjem lahko na svoje konice nanesete tudi majhno količino seruma, ki bo vaše lase še dodatno nahranil.

Potrebujete dodaten nasvet pri razumevanju vašega tipa las? Pišite nam na email naslov info@naturavit.net.

Iščete več informacij o naših izdelkih? Preverite, če se med pogostimi vprašanji že nahaja odgovor, ki ga iščete. Odgovori na pogosto zastavljena vprašanja se nahajajo tukaj.

 

 

 

 

Košarica je prazna.