Nasveti

Naravni recepti za nego kože, ki jih lahko pripravite doma

Za nego kože lahko nekatere pripravke pripravimo kar doma, z naravnimi sestavinami, ki se nahajajo v naši kuhinji.

Naravne sestavine bodo v pravi kombinaciji kožo nahranile in negovale, hkrati pa lahko nekatere ostanke pripravkov po koncu negovanja preprosto kar pojemo.

Za vas smo pripravili nekaj enostavnih receptov za nego kože in obraza, ki jih lahko hitro pripravite kar v svoji kuhinji.

Najpreprostejša maska za obraz

Najpreprostejša maska za obraz, ki si jo lahko pripravimo sami vsebuje samo eno sestavino – jajčni beljak.

Za pripravo maske vam bo zadostvovalo samo eno jajce. V manjšo posodico ločite jajčni beljak, medtem ko lahko rumenjak shranite v hladilnik.

Jajčni beljak si nato previdno, najboljše kar s svojimi prsti ali čopičem za nanos tekočega pudra, nanesite na obraz. Masko pustite na obrazu učinkovati 5 – 10 minut in jo nato sperite pod mlačno vodo.

Maska iz beljaka je prava beljakovinska bomba in na koži učinkuje podobno kot priljubljene maske iz polžje sline, s tem da boste z masko iz beljaka nekoliko prihranili.

 

Maska za obraz iz samo treh sestavin

Če je vaš tip kože nekoliko bolj masten, potem preprosto hranilno masko pripravite iz treh sestavin in sicer iz zelenega čaja, tekočega medu ter navadnega jogurta. Za vse ostale tipe kože pa ob pripravi maske izločite navadni jogurt in boste tako masko pripravili samo iz kombinacije zelenega čaja ter medu.

Postopek priprave bomo opisali z uporabo vseh treh sestavin. Žlico mletega zelenega čaja vmešate z dvema čajnima žličkama tekočega medu, da se ustvari gladka pasta, kateri nato dodate še žlico navadnega jogurta in pripravek premešate.

Maska je pripravljena za nanos na obraz. Pustite jo učinkovati okoli 10 minut ter jo nato sperite pod mlačno vodo. Preostanek maske lahko shranite v neprepustno posodo in jo pustite v hladilniku, kjer jo porabite v roku 3 dni.

 

Piling za telo

Z le nekaj sestavinami lahko doma pripravite tudi preprost piling za telo. Potrebujete granuliran sladkor ali morsko sol, kavno usedlino in kokosovo olje.

Žlico granuliranega sladkorja ali morske soli vmešamo v posodici skupaj z žlico kavne usedline in žlico ali dvema kokosovega olja, da dobimo tekočo pasto. Po želji dodajte sestavine, če želite, da je piling bolj ali manj tekoč.

Pasto nanesite na telo ter piling nežno vmasirajte po želenih delih telesa ter ga nato sperite pod mlačno vodo. Preostanek pilinga lahko shranite v neprepustno posodo ter ga položite v hladilnik, kjer ga porabite v roku tedna dni.

 

Čistilec za obraz

Za naraven čistilec za obraz potrebujete mandljevo olje, mlete mandlje (če imate mlinček doma, lahko cele zmeljete kar sami), jabolčni kis in vodo.

V manjši posodici vmešajte skupaj 1 čajno žličko mandljevega olja, 2 čajni žlički mletih mandljev, 2 čajni žlički jabolčnega kisa in 1 čajno žličko vode, da dobite tekočo pasto. Obraz si navlažite z nežnim tapkanjem vlažne brisače.

Nato kar s svojimi prsti nanesite čistilec na obraz, s tem, da se izognete bližini oči. Čistilec nato po nekaj minutah sperite pod malčno vodo. Preostanek čistilca lahko shranite v neprepustni posodi v hladilniku, kjer ga porabite v roku 3 dni.

 

Kateri domač pripravek za nego boste najprej preizkusili?

Imate vprašanje za nas?

Imate vprašanje za nas? Pošljite nam ga na email naslov info@naturavit.net in z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Košarica je prazna.