Nasveti

Reverse washing: vse, kar morate vedeti o trendu obratnega umivanja las

Na družbenih omrežjih se kdaj pa kdaj naleti na kar zanimive trike negovanja in oblikovanja las, ki jih je vredno preizkusiti.

Zasledili smo priljubljen trend reverse washing, ki se je skozi zabavne videe najprej pojavil na TikToku.

Kaj pomeni reverse washing?

Reverse washing dobesedno pomeni obratno umivanje in se nanaša na obratno zaporedje umivanja las, kot smo ga najobičajneje navajeni.

Torej namesto zaporedja nanašanja šampona in nato maske ali balzama, s trendom reverse washinga se pri umivanju las najprej posvetimo na nego, šele nato pa na umivanje las.

Kateremu tipu las je trend namenjen?

Čeprav ste morda zasledili, da so trend preizkusili najrazličnejši tipi las, bosta po našem mnenju dva tip las še posebej znala od tega trenda imeti veliko korist – tanki in pa mastni lasje.

Je vaš tip las v bistvu mešanica obeh omenjenih tipov las? Potem pa vam svetujemo, da reverse washing čimprej preizkusite tudi sami.

Po našem mnenju je ta trend večinoma namenjen tankim in bolj mastnim tipom las, ki vedno želijo vlažilne ter negovalne nege, brez obteženja. Hkrati so mnogi s takšnim tipom las po preizkusu omenjene tehnike bili navdušeni, saj po njihovem mnenju reverse washing na laseh ustvarja različne teksture ter dodaja volumen.

Tudi če imate z vašimi lasmi kar pogosto težave pri razčesavanju vam predlagamo, da trend preizkusite. Morda bo ravno ta tehnika negovanja las tista prava za vas.

Kako pravzaprav doma preizkusiti trend reverse washing?

Kot smo omenili, gre za obratno zaporedje procesa umivanja in nege las, kot smo ga navajeni.

Kako se doma lotimo tehnike reverse washing? Najprej na svoje suhe lase po dolžini nanesite zadostno količino maske za lase ali balzama. Predvsem, če se vaši lasje hitro mastijo vam svetujemo, da se izogibate nanosu maske ali balzama na lasišče.

Predlagamo vam, da uporabite Vitalno masko Naturavit, ki je posebej zasnovana tako, da las ne obteži, tudi če nanje naneste veliko količino maske. Prav tako lahko Vitalno masko preprosto uporabljate večkrat tedensko, pri vsakokratni rutini nege las.

Hidratacija lasnih vlaken pred umivanjem je odličen način, da povrhnjici zagotovite potrebno popravilo, zaradi česar so lasje videti veliko bolj lepi in nahranjeni.

Prav tako s to tehniko poskrbite, da maska ohrani na dolžini vaših las in konicah tudi vsa naravna olja.

Pustite masko ali balzam delovati nekje 10 minut ter nato lase sperite pod mlačno ali hladno vodo.

Na naslednjem koraku nanesite le izključno na vaše lasišče izbrani nežen šampon. Preizkusite našo linijo Kremnih šamponov Naturavit, ki so zasnovani iz blagih zeliščnih sestavin in rastlinskih olj, ki nežno, a hkrati učinkovito čistijo vaše lasišče.

S tem, da šampon nanesete samo na lasišče boste poskrbeli, da bo le-to očiščeno, hkrati pa se izognete čiščenju dolžine las, ki najpogosteje le kliče po vlažilni negi.

Par minut po nanosu šampona lase dobro sperite pod vodo in jih ovijte v brisačo.

Predvsem, če so vaši lasje tanki in hitro lomljivi se izognite česanju mokrih pramenov ter sušenju s sušilcem.

Želimo vam prijetno nego.

Potrebujete nasveti pri izbiri pravih izdelkov za vaše lase?

Stopite v stik z nami in nam pošljite svoja vprašanja na info@naturavit.net . Z veseljem vam bomo svetovali.

Košarica je prazna.