Nasveti

Spomladanska rutina nege kože in las

Od zime se počasi poslavljamo in že nestrpno pričakujemo pomlad. Zato je sedaj tudi ravno pravi čas, da preidemo od zimske rutine nege kože na spomladansko.

Se tudi vi držite svoje prilagojene rutine nege kože in las glede na letni čas?

Pozimi je naša koža zaradi zimskih temperatur lahko pogosto suha in pordela, zato smo morali dodatno skrbeti za njeno vlaženje. Hidracija je v zimskih mesecih pomembna tudi za naše lase, ki postanejo bolj suhi in običajno pusti, zato kličejo po zadostnem vnosu hranil.

Spomladanska nega kože

Toplejši zrak in povečana vlažnost v ozračju bodo pa sedaj predstavljali manjši šok za našo kožo, zato je priporočljivo, da postopoma vpeljemo drugačno nego v svojo pomladno rutino.

Mnogi dermatologi pomladno rutino tudi posebej spodbujajo, saj tako naši koži olajšamo prehod iz zimskih razmer postopoma na spomladanske in nato na poletne, brez nepotrebnega šoka.

Naša koža spomladi in poleti običajno zadržuje več vode, zato ne bomo potrebovali toliko zaščite kot jo pozimi.

Morda lahko zveni malce samoumevno, ampak moramo poudariti, kako pomembna je uporaba zaščitnega faktorja za zaščito pred soncem. 

Idealno je, če ste tudi pozimi pogosto na svežem zraku, takrat uporabljate zaščito z nižjim faktorjem. V spomladanskih mesecih pa pričnete uporabljati zaščito z višjim faktorjem.

Luščenje kože ob spremembi letnega časa

Običajen proces naše kože je po naravi ta, da se ob vsaki spremembi letnega časa naša koža prične malce luščiti.

Najbolj pogosto lahko luščenje opazimo jeseni in spomladi, še posebej okoli oči, obrvi ter tudi ušes.

Ko se suha, odmrla koža prične luščiti, vam svetujemo, da po njej ne posegate s preveč agresivnimi izdelki kot so različni obrazni pilingi. Uporabite raje nežnejše izdelke, ki kože ne bodo še dodatno obremenjevali.

Pred soncem zaščitite tudi vaše lase

Močnejšim sončnim žarkom ni izpostavljena samo naša koža, ampak tudi naši lasje, na katere pa pri zaščiti pred soncem pogosto pozabimo.

Priporočamo, da predvsem v dneh, ko več časa preživite zunaj, na svoje lase naneste izdelke z UV filtrom.

Za zaščito las v sončnih in toplejših mesecih priporočamo uporabo Spreja za zaščito las Naturavit.

Prednost Spreja je poleg blage sestave tudi v tem, da vsebuje UV filter, ki ščiti lase v mesecih, ko sončni žarki izrazito pridobijo moč. Vaši lasje bodo tako zaščiteni, mehki in sijoči.

Zmerno z izdelki

Pogosto poudarjamo zmernost pri uporabi izdelkov in morda moramo to ponovno omeniti v toplejših mesecih.

Če imate občutek, da morate pozimi bolj pogosto nanašati izdelke na kožo za izdatno vlaženje, je sedaj čas, da med poletjem morda naredite malce premora.

Izberite izdelke, ki so lažji. Tudi v primeru, če imate skozi celo leto zelo suho kožo, izberite izdelke, ki so vlažilni, a hkrati lahki. 

Pomembno je, da poleti ne preveč mašite svojih por in koži omogočate, da diha.

Pomladni čas je morda tudi ravno pravšnji, da iz svoje omarice v kopalnici umaknete vse izdelke, ki jih ne uporabljate ali jim je morda že pred časom potekel rok uporabnosti.

Imate vprašanje za nas?

Imate morda dodatno vprašanje za nas ali želite nasvet pri uporabi naših izdelkov? Pošljite nam sporočilo na email naslov info@naturavit.net in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

 

 

Košarica je prazna.