Nasveti

Vikend sprostitve: Kako si doma pripravimo svoj zen kotiček?

Letošnja zima nas je pričakala z zares veliko dežja. Se tudi vam zdi, da je skoraj vsak konec tedna kot nalašč bil deževen? Za popestritev deževnih vikendov smo vam tokrat pripravili nekaj nasvetov, kako dneve doma izkoristiti za svoj sprostitveni in poživljajoči čas nege ter ugodja.

V prvem koraku najprej poskrbimo, da postane del naših običajnih navad to, da vsaj med koncem tedna nekaj svojega časa namenimo razvajanju in posvečanju sebi.

Naj postane nekaj običajnega, da si vzamemo čas za miselni odklop. Predlagamo vam, da izklopite ali od sebe umaknete vse naprave, ki vas bremenijo čez teden. Svoj čas namenite počitku.

Poglejmo, kako z nekaj preprostimi koraki tudi naše okolje – torej vsak prostor našega doma ob koncih tedna preobrazimo v udoben zen kotiček.

Pomemben je zadosten počitek (spalnica)

Če je le mogoče, poskrbite, da si boste vsaj za konec tedna vzeli dovolj časa za počitek. Sami najbolje veste koliko ur spanca potrebuje vaše telo, zato vam tukaj ne bomo namigovali na običajnih 8 ur.

Nekateri posamezniki potrebujejo za pravi počitek le 6 ur spanja, medtem ko drugi tudi 10 ur in več. Važno je le, da se dobro in kvalitetno naspite.

Pripravite svojo najljubšo jed (kuhinja)

Saj poznate rek – ljubezen gre skozi želodec. Zato si ustvarite nekaj ugodja tudi z vašo najljubšo jedjo.

K pripravi obroka vključite celo družino. Več parov rok bo pripravo pohitrilo in vzdušje naredilo še bolj prijetno. Verjamemo, da se bodo tudi vaši najmlajši ob pripravi in lažjih nalogah dobro imeli.

Namig: če ne veste katero jed bi lahko pripravili skupaj z otroci, vam svetujemo, da poskusite s pripravo slastnih palačink.

Poskrbite za udobno počutje (dnevni prostor)

V času, ki ga preživimo sami doma ali z družino, poskrbite za svoje udobje, zato brez sramu navlecite nase vašo najudobnejšo trenerko in tople nogavice. Za dodatno ugodje med počitkom dodajte na vašo sedežno garnituro še nekaj dodatnih blazin ter ovijte svoje telo v vašo najljubšo odejo. 

Počitek namenite tudi svojim lasem, zato jih po nepotrebnem ne preveč spenjajte ali toplotno obdelujte. Pustite jim, da vsaj en dan prosto padajo ali jih ovijte v preprosto ohlapno figo. 

Pričnite s hobijem, ki vas sprošča (dnevni prostor)

Vsak izmed nas najde verjetno vsaj en hobi, ob katerem se izjemno sprostimo. Morda se sprostite ob slikanju ali drugem praktičnem ustvarjanju. Morda ob branju knjig ali ob vzgajanju sobnih rastlin.

Izbira je vaša, a ne glede kateri je vaš izbrani srčni hobi, poskrbite, da se mu posvetite vsaj za eno uro ob koncih tedna. Hobiji so odlična pot k sprostitvi možganov ter spodbujanju dobrega počutja. 

Prav tako lahko tudi vaše najmlajše postopoma navajate na sprostitev s početjem stvari, ki jih razveseljujejo – ne pozabite, da otroci radi počnejo stvari, ki jih počnete vi, zato bodo vaše navade radi posnemali.

Privoščite si sprostitveno kopel (kopalnica)

Če vašo kopalnico krasi tudi prostorna kad, poskrbite, da si vsaj enkrat tedensko vzamete čas za sprostitveno penečo kopel. Pazite, da voda v kopeli ne bo prevroča. Za negovanje si namenite vse vaše najljubše izdelke za osebno nego. Za sprostitev dihalnih poti, kapnite v kad nekaj kapljic eteričnega olja, kot sta sivka ali čajevec.

Med kopeljo si prižgite nekaj svečk in jih namestite na varno mesto. Sveče bodo poskrbele za nizko, a zadostno osvetlitev prostora, pri kateri ne bo potrebno dodatno prižiganje luči.

Poživite svoje lasišče (kopalnica)

Med sprostitveno kopeljo si privoščite nego za poživitev vašega lasišča. Priporočamo, da si med kopeljo na svoje mokre lase nanesete Piling za čiščenje lasišča Naturavit, ki ga za nekaj minut vmasirate v lasišče in nato sperete. Po nanosu Pilinga, ki učinkuje tudi kot šampon, nanesite na dolžino svojih las še Vitalno masko Naturavit ter jo pustite delovati na laseh vsaj 10 minut. Vaši lasje bodo po uporabi maske mehki, sijoči in dobro nahranjeni.

Nega kože po kopeli (kopalnica)

Po topli kopeli nežno obrišite svojo kožo z mehko brisačo. Ko je vaša koža še nekoliko vlažna, nanesite na svoja stegna Vitastas kremo z učvrstilnim učinkom, ki bo poskrbela za izboljšanje tonusa vaše kože. Za hranljivo nego nanesite na kožo še Smrekovo mazilo Naturavit, ki kožo izdatno navlažo ter nahrani.

Potrebujete nasvet o uporabi Naturavit izdelkov? Pošljite nam sporočilo na info@naturavit.net in z veseljem vam bomo svetovali.

 

Košarica je prazna.