Nasveti

Anticelulitna masaža: kako jo učinkovito izvedemo doma?

Med poletjem, ko nosimo kopalke in kratke hlače, si velikokrat delamo preglavice zaradi celulita.

Morda še niste poznali zanimivega dejstva, da celulit ne bremeni le velikega števila žensk, ampak tudi precej moških. Zato, naj delimo z vami najboljši nasvet za zmanjšanje celulita. 

Najboljše vodilo, ki se ga lahko držite, narekuje, da se z borbo proti celulitu lotimo iz treh področij: 

  • S pravilno prehrano.
  • Z gibanjem.
  • Z masažo.

Svetujemo vam, da v svoj življenjski slog vpeljete vsa tri področja. Mi pa vam bomo sedaj malce več povedali o zadnji točki – masaži.

Anticelulitna masaža

Masaža izboljšuje cirkulacijo in spodbuja limfni sistem.

Zato je priporočljivo, da večino izdelkov za zmanjševanje celulita vsakokratno vmasiramo v kožo za boljše delovanje.

Naj vas na tej točki opozorimo, da morda niso ravno vsi izdelki proti celulitu namenjeni nanosu z masiranjem. Zato preverite navodila na samem izdelku. Več o primernih izdelkih za masažo sledi v spodnjem odstavku.

Kaj je še pomembno vedeti pred masažo?

Svetujemo vam, da z masažo začnete postopoma, da se nanjo najprej navadite. Važno je, da masažo stopnjujete do nekoliko grobejše točke, s katero boste dobro spodbudili cirkulacijo, vendar nikoli do občutka bolečine.

Na vas na tej točki še opomnimo, da je ta trenutek, ki si ga vzamete za masažo in anticelulitni tretma, zelo pomemben tudi zato, ker gre za čas, ki ga namenite svojemu telesu. 

Poskusite zato biti vsaj približno pol ure v kopalnici sami s svojim telesom. Pomislite na to, kako čudovito je vaše telo in čez koliko poti ter ovir vas je že prineslo. Izrazite mu svojo hvaležnost s prijetnim lepotnim ritualom.

Kateri izdelki so primerni za anticelulitno masažo?

Kot smo že omenili, morda niso ravno vsi izdelki primerni za masiranje v kožo, saj nekatere nanašamo brez masiranja in močnejšega vtiranja. Zato je pomembno, da preberete priložena navodila na izdelku.

Med Naturavit izdelki iz linije Vitastas so tako primerni za masažo predvsem Vitastas krema z učvrstilnim učinkom in Vitastas fango proti celulitu.

Kako izvesti masažo z Vitastas kremo z učvrstilnim učinkom?

Priporočamo, da kremo z učvrstilnim učinkom nanašate v večernem času. Za najboljše delovanje vam svetujemo, da se pred nanosom ophrate z mlačno vodo in nato kožo le nežno osušite z mehko brisačo. 

Nanesite Vitastas kremo z učvrstilnim učinkom na stegna ter druge želene predele s pomočjo masaže.

Na začetku lahko nežneje vmasirate in raztegnete kremo po površini kože s tem, da kožo gnetete s prsti. Na večji površini kože, kot je recimo na stegnih ali trebuhu, pa kožo gnetete s celo dlanjo. Kožo pri masaži malce stisnemo in dvignemo (zelo podobno, kot bi gnetli testo za kruh).

Predvsem na stegnih in zadnjici pritiskajte tudi členke prstov v kožo.

Predlagamo, da takšno masažo izvajate vsaj nekajkrat tedensko, vsaj nekje 15 minut. Najboljše učinke delovanja boste dosegli pri vsakodnevnem nanosu in nekoliko daljši masaži.

Sestava Vitastas kreme z učvrstilnim učinkom je zelo lahka, zato ob nanosu na koži te ne masti in se hitro vpija. 

Kako izvesti masažo z Vitastas fangom?

Ker se uporaba Vitastas fanga nekoliko razlikuje od uporabe krem proti celulitu, vam svetujemo, da najprej preberete naš prispevek o tem, kaj fango sploh je in kako slednji učinkuje na sledeči povezavi

Dobro premešani Vitastas fango nanesite na želeni predel telesa (stegna, boki, zadnjica). Po nanosu, da bo učinek večji, ovite namazani del s folijo (kot je folija za živila) in počakajte od 30 do 45 min. Fango nato odstranite z vodo. Po vsakem nanosu uporabite še Vitastas učvrstilno kremo za povečanje učinka delovanja.

Priporočamo redno uporabo, saj bo tako učinek najboljši.

 

Košarica je prazna.