Nasveti

Rešitev za nežno barvanje in umivanje las

Za sijoče in zdrave lase lahko poskrbimo doma. Brez frizerja in dragih izdelkov. Tako kot svoj obraz, telo in kožo moramo tudi lase držati v dobri kondiciji. Kaj lahko za njih storimo?

NASVETI

1. Uporabite naravno barvo za lase

Naravne barve niso le prelivi, barve v prahu, ampak tudi obstojne barve, ki za lase škodljive sestavine zamenjujejo s kvalitetnimi, rastlinskimi sestavinami. Sestavine na katere bodite pozorni v barvah za lase: PPD, amoniak, resorcinol, parabeni. Uporaba obstojne barve za lase pomeni poseganje v strukturo las. Kljub temu, da je ob uporabi naravne barve poseg veliko blažji so izdelki, ki jih uporabljamo pred in po barvanju las zelo pomembni.

2. Uporabljajte naravni šampon, ki ščiti in neguje lase

Naravni šamponi bogati s sestavinami kot so pantenol, sivka, olivno olje, karitejevo maslo lasem nudijo ustrezno nego. Če jih do sedaj niste še uporabljali je sedaj skrajni čas za to. Pomembno je, da šamponi ne vsebujejo umetnih penilcev SLS (sodium laureth sulfate) in SLES (sodium lauryl sulfate).

3. Las ne umivajte prepogosto

4. Pri umivanju las uporabljajte mlačno ali hladno vodo

5. Vedno nanesite tudi balzam

Lasje zaradi barvanje postanejo bolj obremenjeni, zato je dobro, da nanje ob vsakem umivanju las nanesete balzam. Še posebej so pomembne konice, na katere lahko pred sušenjem las nanesete dodatno zaščito. Pazite, da to niso čisti silikoni, ki poskrbijo le za estetske popravke konic.

6. Lasem privoščite masko za lase

Barvanje lase nekoliko izsuši, zato je dobro, da jim tedensko privoščite vlažilno masko, ki jo lahko dobite že pripravljeno ali pa si jo naredite iz živil iz domače kuhinje. Nenazadnje je odlično za nego in vlaženje las tudi kosovo, ricinusovo ali olivno olje.

7. Uporabite zaščito

Če za ustvarjanje frizure uporabljate toploto (likalnik, kodralnik) lase predhodno zaščitite. Sprej za zaščito pred vročino lase varuje pred visokimi temperaturami.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

Košarica je prazna.