Nasveti

FAQ – Pogosto zastavljena vprašanja

 1. Ali sprejemate reklamacijo, če barva ne prime na sive lase?

Vse barve Respect pokrivajo sive lase, vendar moramo upoštevati postopke, potrebne za doseganje prekrivnosti sivih las:

1. pravilna izbira barve odtenka.

2. Temeljita in natančna slika o tem kakšne barve so lasje trenutno ter ali je mogoče takšen odtenek doseči.

3. Zadostna količina barve.

 1. Ali Respect R111 – Srebrno platinasto blond prekriva sive lase?

Respect R111 je bil ustvarjen za vse, ki niso naravne blondinke, a že barvajo svoje lase na blond; oziroma za tiste, ki imajo lase že predhodno posvetljene na blond. Hkrati je odtenek primeren za blondinke, ki imajo pri barvanju težave z rumenim ali oranžnim podtonom. Pri laseh, ki imajo več rdečega pigmenta, se pri svetlenju s hidrogenom ta še bolj izrazito pokaže v rdečkastih podtonih. Zato moramo kombinacijo rdečkastega in rumenega pigmenta zmanjšati na minimum. To lahko učinkovito storimo ravno z R111.

Previdni moramo biti pri večinoma sivih laseh, saj v tem primeru sloji barve ne prekrivajo sivih las kot pričakujemo. Sivi lasje nimajo pigmentov in ko na barvo nanesemo hladne, peščene odtenke barve, se ti posvetlijo za vsaj 1 ton. To pomeni, da platinasta barva ne bo vidna našim očem, čeprav bo prijela na laseh.

V primeru, da so vaši lasje že pobarvani na blond, ampak imate že viden narastek, kjer so vaši lasje sivi, potem vam svetujemo, da raje izberete Respect R09 –  Zelo svetlo blond. Barvo nanesete najprej na narastek in jo pustite delovati okoli 30 minut. Nato lase dobro sperete in uporabite priloženi regenerator, ki bo vaši barvi še podaljšal obstojnost.

 1. Kako bo barva reagirala s kano, ki jo že imam na laseh? – S kano sem se nazadnje barvala pred pol leta.

Kana je sicer kar specifična, ker po barvanju s kano vam ta zelo zapre las in zaradi tega, se vam lahko barva po tem prej spere iz las.

Načeloma bi vam naša barva sedaj morala prijeti, sploh pa, če se z njo niste barvala že pol leta. Ne moremo pa vam za 100% zagotoviti, da bo naša barva enako uspela, kot pri nekomu, ki se barva z običajno barvo.

 1. Kako dolgo drži vaša veganska barva za lase?

Veganska barva Respect je obstojna, permanentna. To pomeni, da tako kot običajne barve, izginja z rastjo las.

 • Prvič bi se barvala z vašo barvo, prej sem uporabljala L’oreal barvo. Ali raje izberem Respect ali Martis?

Če ste se prej že barvali z L’oreal barvo vam bo morda bolj ustrezala barva Respect, saj so pri Respectu odtenki bolj podobni tistim pri običajnih barvah, medtem ko so odtenki barv Martis že v osnovi nekoliko temnejši.

Vsekakor pa vam svetujemo, da izberete odtenek barve, ki je najbolj podoben vaši trenutni barvi (razen v primeru, če bi si želeli spremembe)

 • Zakaj mi barva Respect v odtenku R09 ni prijela na lase?

Respect R09 ni namenjena kateremu koli blond odtenku las, ampak morajo biti vaši lasje predhodno že zelo svetli (najbolje nekje v niansi 8-10).

Če pa je vaša trenutna barva nekje v odtenku 7 (naravno blond) ali temnejša, vam Respect R09 ne bo prekrila trenutne barve. V tem primeru vam raje svetujemo, da izberete blond odtenek, ki vam bo najbolje prijel na naravno blond, torej na primer Respect R12 ali Respect R08.

Respect R09 je tudi primeren, če so vaši lasje pretežno sivi, oziroma imate veliko sivega narastka.

 • Imam peščeno blond barvo in kar nekaj sivih las. Rada bi svetlejšo blond. Kateri odtenek mi svetujete?

Če imate nekaj sivih las in bi želeli svetlejšo blond, a še vedno v nekoliko hladnem tonu, vam svetujemo Respect R09 – Zelo Svetlo blond.

Z malenkost toplejšim tonom v svetlih niansah pa imamo na voljo še R08 – Svetlo blond. 

 • Zakaj je tekstura vaše barve skoraj vsakič drugačna? Večkrat se barvam, a je barva enkrat zelo gosta, drugič bolj redka. 

V toplejših mesecih je barva lahko malce bolj redka, medtem ko je v hladnejših bolj gosta. 

 1. Že dlje časa se barvam z istim odtenkom vaše blond barve. Zakaj je barva kdaj bolj temna in drugič malenkost svetlejša?

Pri naravnih barvah za lase lahko pride do rahlega nihanja, saj barve ne vsebujejo PPD in ostalih substanc, zaradi katerih barva ni vedno 100% enaka. Tiste barve, ki pa vsebujejo PPD so kemijsko formulirane tako, da je barva vedno identična.

 1. Imam tanke in mastne lase. Kakšno nego naj izberem? 

Pri tankih laseh, ki se hitro mastijo priporočamo, da izberete Kremni šampon za mastne lase Naturavit, ki regulira, da se na vašem lasišču vzpostavi pravo ravnovesje delovanja lojnic. 

Enkrat do dvakrat tedensko lahko uporabite tudi Piling za lasišče Naturavit, ki poskrbi, da bo vaše lasišče nežno očiščeno in bodo odstranjene odmrle celice. Piling hkrati izboljša prekrvavitev ter osveži in okrepi lase.

Dolžino vaših tankih las lahko negujete z Vitalno masko Naturavit, ki las ne obteži in jih hkrati izdatno nahrani ter jim povrne elastičnost, čvrstost in lesk.

Za hranljivo nego vaših konic lahko izberete Serum za zaščito konic Naturavit, ki las ne masti ali obteži, hkrati pa zapre lasne luske in posledično zaščiti las pred zunanjimi dejavniki, vsakodnevnim spenjanjem ter toplotno obdelavo.

 1. Imam težavo z izdatnim nastajanjem prhljaja na lasišču. Katere izdelke mi priporočate?

Pri težavah s prhljajem in luščenjem lasišča vam svetujemo, da preizkusite Kremni šampon proti prhljaju Naturavit, ki bo pomiril vaše lasišče in nahranil lase.

Za temeljito čiščenje lasišča uporabite Piling šampon za lasišče Naturavit, ki učinkovito deluje tudi pri večji količini prhljaja. Oba izdelka lahko kupite skupaj tudi v priročnem Paketu za nego proti prhljaju.

 • Kupil sem vaš šampon proti prhljaju, pa po prvem umivanju las ni bilo nobenega učinka. Vaš izdelek mi ne pomaga.

Pri naših izdelkih, tako kot pri vseh ostalih izdelkih za osebno nego, morda ne boste takoj po prvem umivanju opazili učinkovitost. Lasišče se mora najprej navaditi na nov izdelek, ki ga vpeljete v svojo nego. Če imate večje težave s prhljajem, bo ta izginjal postopoma. Svetujemo vam, da šampon dobro vmasirate v lasišče, sploh če imate gostejše lase in ga pustite na laseh delovati nekaj minut ter nato šampon izperete.

Pri hujših oblikah prhljaja vam svetujemo, da poleg Kremnega šampona proti prhljaju opravite celovit tretma nege lasišča. Torej, uporabite tudi Piling za lasišče, ki ga uporabljate 2x tedensko do izboljšanja. Vmes pa pri umivanju las uporabljajte Kremni šampon.

Poleg tega, če imate hujše težave s pojavljanjem prhljaja na vašem lasišču, vam svetujemo, da obiščete dermatologa. S pravim zdravstvenim svetovanjem boste tako spoznali pravi razlog nastanka prhljaja, ki je lahko povezan tudi s hormonskim neravnovesjem, oziroma drugo obliko neravnovesja, ki je posledica notranjega stanja v telesu. Zato vam samo zunanja nega s Kremnim šamponom morda ne bo zadostvovala.

 1. Ali lahko uporabljam vaše barve, če imam alergijo na kemijske barve? Kana je edina, ki mi ne povzroča alergije, a sem je naveličana, ker ima samo par odtenkov, pa še sivih las ne prekrije.

Ali morda veste katera sestavina vam povzroča alergijo? Naše barve Respect namreč ne vsebujejo amoniaka, parabenov, PPD (p-Phenylenediamine), SLS (Sodium Lauryl Sulfate) in SLES ( Sodium Laureth Sulfate), ki so običajno tudi najbolj pogosti alergeni v kozmetiki.

Predlagamo, da pred barvanjem naredite test na manjšem delu kože, recimo na zapestju in vidite, ali vam bi barva povzročila alergijo.

 • Hodim na kemoterapijo in obsevanje. Ali se lahko barvam z vašimi prelivi in barvami?

Sicer je po naših izkušnjah veliko uporabnic med kemoterapijo že uporabljalo naše barve za lase, vendar vam vsekakor svetujemo, da se pred barvanjem o uporabi naših izdelkov posvetujete z vašim osebnim zdravnikom.

Niste našli odgovora na vaše vprašanje?

Za vse ostale informacije in svetovanje smo vam na voljo na email naslovu info@naturavit.net.

Košarica je prazna.