Nasveti

Kako skrbeti za svoje lase pri pogosti športni aktivnosti?

Pogosto obiskujete različne vadbe, fitnes ali ste najraje telesno aktivni kar v naravi?

Vsaka fizična aktivnost na določeni stopnji pripelje naše telo, da se to začne znojiti. S tem naše telo uravnava telesno temperaturo, da se ne pregrejemo.

Ker pa se seveda znojimo po celem telesu, se še posebej pri dolgih laseh pojavi potreba, da moramo pogosteje umivati lase.

Če ste redno telesno aktivni je povsem normalno, da se vaši lasje hitreje mastijo. Kar pa pogosto tudi pelje do vprašanja, kako poskrbeti za svoje lase in kako pogosto je najbolje lase umivati, če se z vadbo ukvarjate vsakodnevno?

Pripravili smo nekaj nasvetov, kakšno rutino nege las vzpostaviti, da bodo vaši prameni lepi in urejeni po vsaki športni aktivnosti.

Na kaj pomisliti še pred začetkom športne aktivnosti?

Sploh, če so vaši lasje daljši, vam svetujemo, da jih med športno aktivnostjo spnete v ohlapno figo. Tako vas ti ne bodo ovirali med vadbo, hkrati pa boste lase zaščitili pred pretesnim spenjanjem, ki lahko vodi do poškodb las.

Če se vaša športna aktivnost izvaja na prostem je pomembno, da pomislite tudi na zaščito pred soncem. Pri tem ne mislimo samo na zaščito vašega obraza in ostalih izpostavljenih delov telesa, ampak tudi na vaše lase. 

Tudi ti so vsakokrat izpostavljeni sončnim žarkom, zato vam predlagamo, da na lase naneste Sprej za zaščito las pred soncem, ki lase ovije z zaščitnim UV filtrom.

Ne glede na vrsto vadbe vedno s seboj vzemite tudi manjšo čisto brisačo iz mehkih vlaken, s katero boste lahko po koncu aktivnosti nežno osušili svoje lase in obraz.

S seboj imejte vedno tudi zadostno količino vode, ki jo po požirkih uživajte že med treningom.

Kako se lotiti nege las po koncu treninga?

Prva stvar na katero je potrebno pomisliti je seveda ta, da se po vadbi pomirimo in raztegnemo svoje mišice. Hkrati pa ne pozabite na zadostno količino hidracije, saj tudi ta vpliva na kakovost našega treninga ter končno počutje po vadbi.

Po vadbi vam svetujemo, da se prhate z mlačno vodo, saj tako razlika v temperaturi vode ne bo predstavljala pretiranega šoka za vašo kožo.

Svoje lase umijte z nežnim čistilnim šamponom, ki je namenjen odstranjevanju maščobe ter bakterij, ki se ustvarjajo na lasišču med znojenjem.

Svetujemo vam, da preizkusite Kremni šampon za pogosto umivanje Naturavit, ki je s svojo blago sestavo zasnovan, da nežno očisti vse nečistoče iz lasišča. Hkrati pa s svojimi hidratantnimi faktorji poskrbi za zadostno vlaženja lasišča. 

Bogati rastlinski izvlečki in eterična olja nahranijo lase ter izboljšajo njihov lesk in mehkobo. Naravna sestava blagega Kremnega šampona za pogosto umivanje omogoča, da lahko po potrebi šampon uporabljate tudi vsak dan, ne da bi pogosto umivanje izčrpalo vaš las.

Če pri svoji rutini nege las uporabljate masko za lase ali balzam vam svetujemo, da ju uporabljate samo po dolžini vaših las ter na konicah. S takšnim načinom nanosa tako ne boste še dodatno mastili svojega lasišča.

Da bodo vaši lasje nahranjeni in hkrati še vedno peresno lahki in mehki vam svetujemo, da po vsakem umivanju uporabljate Vitalno masko, ki izdatno nahrani ter zaščiti in navlaži lase s pomočjo naravnih izvlečkov ter vitaminov.

Katere nasvete je še dobro upoštevati pri negi las?

Da bodo vaši lasje lepega in urejenega videza vam svetujemo, da jih po umivanju ne prepogosto sušite s sušilcem za lase, saj lahko visoka temperatura sušilca poškoduje povrhnjico vaših las.

Lase zato raje le nežno osušite tako, da jih zavijete v mehko brisačo in pustite, da se vam ti sušijo na zraku.

Če vaši lasje ne res nujno potrebujejo suhega šampona, vam svetujemo, da se mu raje odrečete. Sestava običajnih suhih šamponov najpogosteje vodi do tega, da vam ta sicer absorbira olje, ki se naravno ustvarja na lasišču, a se bo izdelek še vedno kopičil na vaših laseh. 

Torej ta vrsta šamponov v resnici ne zares očisti vaših las. Z nalaganjem izdelka pa se bodo zamašile pore na vašem lasišču, kar pa lahko vodi do razdraženosti lasišča, srbenja in nastanku prhljaja.

Velikokrat smo že izpostavljali naše pravilo manj je več, ki še posebej velja v primeru kopičenja izdelkov na laseh. Odločite se za manj izdelkov, ki so po svoji sestavi bolj naravni ter kakovostnejši za vašo nego.

Želite stopiti v stik z nami?

Imate morda še kakšno vprašanje za nas ali bi želeli naš nasvet pri negi las? Pošljite nam sporočilo na email naslov info@naturavit.net in z veseljem vam bomo svetovali.

Košarica je prazna.