Nasveti

Kako zaščititi svoje lase pred poletnim soncem?

V poletnih mesecih, ko preživimo več časa na soncu, je zelo pomembno, da svojo kožo ustrezno zaščitimo pred soncem. 

Ker lahko svoje telo v vseh letnih časih pred vsaj nekoliko zaščitimo z oblačili, je še posebej važno, da ne pozabimo tudi na zaščito svojega obraza in še na največkrat pozabljen del našega telesa – naše lase.

Obraz ter lasje so namreč ves čas izpostavljeni UV žarkom, zato stroka največkrat svetuje, da predvsem poleti na obraz in lase vsakodnevno nanašamo ustrezno zaščito. V primeru, da smo dlje časa čez dan izpostavljeni soncu, je priporočljivo, da zaščito nanašamo večkrat dnevno.

Svetujemo vam, da se v poletnih mesecih izogibajte izpostavljanju soncu med 10h in 16h ter da ponovno nanašate zaščitne izdelke na izpostavljene predele na vsaki 2 uri. Prav tako nosite zračna oblačila iz naravnih materialov in ne pozabite na pokrivalo za glavo ter sončna očala.

 

 

Lasje na poletnem soncu

Med poletjem so vaši lasje zaradi različnih zunanjih dejavnikov kar precej izčrpani. Močno sonce, visoke temperature, morska voda in klor v bazenih lase oslabijo, da ti postanejo krhki ter lomljivi.

Veliko običajnih barv za lase bo vaše pramene v poletnih mesecih še dodatno oslabilo, zato vam svetujemo, da izberete obstojno barvo za lase, ki z rastlinskimi izvlečki in naravnimi olji vaše lase zaščiti tako med kot tudi po barvanju. 

Ravno takšne so naše barve Respect, ki s svojo bogato naravno sestavo brez amoniaka poskrbijo, da je barva dolgo intenzivna, lasje pa mehki, sijoči ter polni energije.

Zaščita proti močnimi UV žarki tudi za lase?

Morda na zaščito svojih las pred poletnim soncem res ne takoj pomislimo, vendar je tudi ta ključna.

Če so vaši lasje že sedaj nekoliko oslabljeni je ključno, da jih poleti ustrezno zaščitite in jim zagotovite zadostno hidracijo. Tako ne bo edina rešitev za vas le ta, da konice odstrižete. 😉

 

Kako zaščititi svoje lase pred soncem? Tukaj so naši najboljši nasveti:

  • Redno uporabljate hranilno masko za lase. Poskusite lahko Vitalno masko Naturavit, ki ne obteži las, pramene popolnoma nahrani in jim zagotavlja potrebno hidracijo. Vitalna maska je namenjena tudi celoviti zaščiti barvanih las in podaljšanju obstojnosti barve. Masko lahko zaradi njene blage naravne sestave uporabljate vsak dan. Priporočljivo je, da izdelek pustite učinkovati na laseh vsaj 10 min. Pri zelo oslabljenih laseh lahko masko tudi brez izpiranja pustite delovati na laseh.
  • Izberite hidratantni šampon. Posezite po izdelkih, ki skrbijo za zadostno hidracijo las ter lasišča in hkrati vaših pramenov ne obtežijo. Med Naturavit linijami šamponov sta vam na voljo Kremni in Naravni šamponi, ki se po sestavi sicer malce razlikujejo, a obema linijama je skupna bogata naravna sestava in hidratantni faktorji. 

 

  • Zaščitite svoje lase pred UV žarki in ostalimi zunanjimi dejavniki. Za trajno in učinkovito zaščito las pred soncem in morsko soljo uporabite zaščitni Sprej Naturavit z biološkim ekstraktom kostanja, ki las poživi ter aktivno zaščiti pred UV žarki in ostalimi zunanjimi dejavniki.

 

  • Zmanjšajte pogosto oblikovanje toplotno obdelavo. Predvsem v poletnih mesecih svetujemo, da redno uporabljate Naturavit Serum za zaščito konic, ki s kislim pH v svoji sestavi zapre lasne luske in posledično zaščiti las pred zunanjimi dejavniki, vsakodnevnim spenjanjem ter toplotno obdelavo – feniranjem, likanjem in kodranjem las. 

 

  • Nosite pokrivalo. Zaščitite svoje lasišče in dolžino las tudi pod izbranim klobukom ali kapo s šiltom, da lasje ne bodo prepogosto izpostavljeni sončnim žarkom.

 

Potrebujete svetovanje pri izbiri izdelkov?

Potrebujete svetovanje pri izbiri izdelkov za svoje lase? Pošljite nam sporočilo na email naslov info@naturavit.net in z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri prave nege za vaš tip las.

 

Košarica je prazna.