Nasveti

Lepotni trendi za letošnjo jesen

Sončno poletje se je letos kar hitro poslovilo, sedaj pa lahko že razmišljamo o igrivi in barviti jeseni. Ravno tako igriva kot je jesen, so tudi napovedi za najbolj sveže jesenske lepotne trende.

Poglejmo, s kakšnimi smernicami si bomo popestrili naše jesenske izhode.

Oči poudarjene z neonskimi barvami

Čeprav smo neonske barve morda veliko bolj navajeni med poletjem, je modna hiša Versace te barve napovedala za letošnjo jesen. Še posebej, če vaša jesenska garderoba zajema večinoma bolj zemeljske tone, od zelene, rjave pa do sive, lahko svoje oči letos poudarite s tankim črtalom magenta neonske barve.

Bolj drzne lahko posežete po neonskem senčilu in si ga nanesete po celotni veki. Zelo in bodo tudi malce bolj dramatične mačje oči oz. cat eye na vekah z daljšo črto.

Ustnice v kontrastu z očmi

Poudarjene ustnice v jesenskih mesecih niso novost. Bo pa letos nekoliko več poudarka pri ustvarjanju kontrasta. Torej temno rdeče ustnice za dramatičen učinek v kontrastu z nežno naličenimi očmi. Zelo priljubljen odtenek ustnic napovedujejo v barvi temne slive.

Kontrast med ustnicami in očmi lahko ustvarite tudi z uporabo kontrastnega (nepričakovanega) odtenka, zato ni potrebno da je vaše črtalo vedno le v črni barvi.

Vrača se celoten make up v grunge stilu iz 90-ih let

Sedaj je čas za vrnitev 90-ih let. To smo opazili že večkrat letos, predvsem v modnem svetu, na obešalnikih priljubljenih trgovin množične mode ter tudi poletnem stilu ličenja.

Za jesen pa strokovnjaki napovedujejo, da bo kar celotno ličenje obraza vzelo pridih iz grunge obdobja 90-ih let. Torej krepko zadimljene oči v temno zelenih, rdečih ali rjavih odtenkih, nežna podlaga le kot poudarek naravnemu videzu kože in dramatične ustnice.

Močno poudarjene oči s črtalom

Če neonske ali grunge barve morda niso za vas, boste svoj stil lahko našli v močno poudarjenih očeh s črnim črtalom. Za nekoliko bolj poudarjen učinek lahko črtalo na koncu še malce razmažete.

Zelo priljubljen tudi na družbenih omrežjih je trend underlinerja, kjer podobno kot bi oči s črtalom poudarili na veki, to storite pod očesom.

Naravno negovane obrvi ali soap brows

Grobo poudarjene obrvi so že nekaj časa iz mode. Letošnjo jesen lahko preizkusite trend, kjer vaše naravne obrvi le nekoliko skrtačite s krtačko za obrvi ter poskrbite, da so te videti negovane. Vsa črtala in polnila za obrvi pa za nekaj časa pospravite.

Vrača se frufru

Modni strokovnjaki že nekaj časa napovedujejo vrnitev frufruja in izgleda, da bo njihov čas zares nastopil jeseni. Odločitev o dolžini le-tega je prepuščena vam in vaši obliki obraza, vsekakor pa lahko za inspiracijo pogledate, kako so s frufrujem svojo frizuro popestrile številne zvezdnice.

Košarica je prazna.