Nasveti

Nove “novoletne zaobljube”.

Za nami so prvi dnevi novega leta. Dnevi, ko ostrega mraza ne prenašamo več s takšno lahkoto kot tedaj, ko smo bili zatopljeni v praznično vzdušje in nam je roke grela zvrhana skodelica kuhanega vina. Dnevi, ko imamo v ustih še vedno prijeten spomin na minule praznike in hkrati doživimo leden tuš ob jutranji budilki in zavedanju, da je samo vprašanje časa, kdaj bodo lučke povsem brez ceremonij potegnili s pustih mestnih stavb. In vendar so ti prvi dnevi v januarju nekaj posebnega, saj novo leto s seboj prinese misel na nov začetek in upanje, da bo prav to leto tisto, v katerem se bodo stvari postavile na svoje mesto.

Tako se s prav otroškim optimizmom vneseno oklepamo tistih svojih novoletnih zaobljub in poskušamo zadušiti tisti glas nekje globoko v ozadju naših mislih, ki nas skuša opomniti, da novo leto ne pomeni nič drugega kot zamenjavo številk na koledarju in mi sami ostajamo popolnoma enaki kot smo bili pred trkom kozarcev šampanjca ob polnoči na silvestrski  večer.

Zakaj ne bi letos raje vse te naše pozitivne energije namesto v izpolnjevanje povsem nerealističnih zahtev in posledično samokritike, ko se pač ne zmoremo spraviti v fitnes ali prespimo vsa nedeljska jutra, skoncentrirali na eno sam cilj: biti dober do samega sebe in svojega okolja.

SPREMINJANJE FOKUSA

Posvetimo torej raje čas spoznavanju in sprejemanju samih sebe. Delajmo raje na tem, da se počutimo dobro v svojem telesu, da smo sposobni preživljati čas s svojimi mislimi; bodimo čuječi in pozorni na majhne stvari, ki nas osrečujejo.

V tem duhu smo pri podjetju Naturavit pri snovanju vizij za prihodnje leto najprej opravili samorefleksijo. Kaj nam pomeni skrb za telo in okolje? Kaj delamo, da bi bil naš vpliv na okolje čim manjši in naš vpliv na stranke čim večji? Kaj dobrega lahko storimo za ljudi in za okolje? Kot podjetje, ki se ukvarja z naravnimi in lokalnimi izdelki, se že skoraj 30 let trudimo, da bi bil naš način poslovanja čim bolj trajnosten. Svoje naravne izdelke proizvajamo lokalno, materiale za njihovo proizvodnjo ne pridobivamo dlje od 500 km, da bi bil naš ogljični odtis kar najmanjši. V proizvodnji se poslužujemo s skoraj izključno naravnimi materiali, ne uporabljamo umetnih arom, agresivnih penicev in pigmentov. Energijo, ki jo porabimo za proizvodnjo in gretje, pridobivamo z uporabo obnovljivih virov.

NAŠI CILJI V LETU 2020

  • server spletne strani bomo zamenjali za okolju prijaznega, ki denar namenja povečevanju kapacitet obnovljivih virov energij;
  • barva za lase Respect bo prva na tržišču brez plastične embalaže;
  • pridobili bomo proizvajalca papirnatih škatel Respect, ki ob proizvodnji papirja tudi pogozduje;
  • porabo papirja bomozmanjšali za 30%.

Košarica je prazna.