Nasveti

Barve za lase Respect: kateri rdeč odtenek izbrati glede na vašo trenutno barvo las?

Vsak izmed nas si od časa do časa zaželi malo spremembe. Pogosto je najpreprostejša varianta ta, da spremenimo barvo in obliko naše pričeske.

Čas med poletjem je idealen ravno za poživitev barve las. Zato bodite drzne pri izbiri svojega popolnega rdečega odtenka, ki prebudi samozavestno ognjeno boginjo, ki se skriva v vas.

Ker lepotni strokovnjaki za letošnje leto napovedujejo priljubljenost rdečih odtenkov barve las, smo se odločili izpostaviti tiste, ki jih lahko izbirate med odtenki barv za lase Respect.

Na kaj morate biti pozorni še pred izbiro nianse?

Ključno je, da imate najprej zastavljena dva cilja. Imejte jasno predstavo o tem, kakšno barvo želite doseči in tudi, če izbrani odtenek realistično sploh lahko dosežete. Pri tem mislimo predvsem na to, da preverite ali želeni odtenek lahko dosežete glede na vašo trenutno barvo las.

Vsekakor, če svoje lase predhodno dovolj posvetlite, bo doseganje katerega koli odtenka enostavnejše. Vendar se v tem članku ne bomo posvečali tematiki svetlenja las s hidrogenom. Naš cilj je, da vam svetujemo pri izbiri odtenka, ki ga lahko dosežete že po prvem barvanju.

Naše barve Respect so zasnovane tako, da z bogatimi rastlinskimi izvlečki in negovalnimi olji omogočajo, da je las med in po barvanju zaščiten ter nahranjen. Prav tako je Respect barva brez amonijaka in brez ostalih najpogostejših dražilcev kože – kot so SLS, SLES, parabeni ter resorcin. Kot druge običajne trajne barve je tudi Respect dolgo obstojna permanentna barva. Dobro prekriva sive lase in je odporna proti soncu ter morski vodi. Vsi odtenki barve Respect vsebujejo 6,5 % razvijalec. Slednji omogoča, da barva prodre v strukturo las in tako tudi las obarva.

Pred nakupom barve za lase vedno preglejte vzorčnik barv

Barvna karta ali vzorčnik barv

Ne glede na to če tudi že imate veliko izkušenj z barvanjem las, je treba vedeti, da je vsaka barva za lase drugačna. Sploh, če ste morda do sedaj svoje lase barvali v frizerskih salonih ali z eno izmed običajnih trgovinskih barv za lase mednarodnih proizvajalcev. 

Vsaka niansa se od proizvajalca do proizvajalca razlikuje, zato ni dovolj, da pri barvi za lase izbirate isti odtenek izključno po imenu.

Zato naj barvna karta postane vaš najboljši prijatelj. V njej najdete vse informacije s predogledom končnega rezultata barvanja. Barvna karta nosi tudi informacije o tem, kako svetli morajo že biti vaši lasje pred barvanjem. Tako boste hitro razumeli, kateri odtenek vam bo pravilno prijel.

Vzorčnike barv za lase Respect najdete v naši spletni trgovini pod kategorijo Barve za lase. Kliknite na želeni odtenek, nato se pomaknite približno na polovico strani. Pred vami se nahajajo vse kategorije, ki se nanašajo na posamičen izdelek. To so Sestavine, Navodila za uporabo, Opozorila in tudi omenjena barvna karta oziroma Vzorčnik barv.

Kliknite nanj, da si lahko ogledate vseh 25 odtenkov barv za lase Respect (kot na fotografiji spodaj).

Vzorčnik barv, ki je na voljo pod vsako barvo las, v naši spletni trgovini www.naturavit.net.

Če želite barvo kupiti v eni izmed drogerij, kjer so barve Respect na voljo – dm, Tuš, Muller ali v prodajalnah Interspar, poglejte v vzorčnik barv, ki je na voljo na policah. *Morda boste v nekaterih poslovalnicah morali po njem povprašati prodajalko, da vam ga priskrbi.

Kateri rdeči odtenki barv za lase Respect so na voljo?

Pri barvah za lase Respect lahko izbirate med kar 9 odtenki v rdečih niansah. To so nianse R14, R15, R16, R17, R18, R20, R21, R22 in R24. Slednje se med seboj razlikujejo predvsem po svetlosti nians.

Če bi želeli svoj rdeč odtenek kupiti v eni izmed naštetih drogerij, obstaja možnost, da vseh odtenkov morda ni na voljo. Zato lahko slednje vedno naročite v naši spletni trgovini, kjer imamo vse nianse vedno na zalogi.

Najprej je dobro vedeti, da številke nians barv za lase sledijo vzorčniku. Najtemnejša je tako črna barva, ki nosi najnižjo številko, nato se glede na svetlost odtenka tudi številke višajo. Pri barvah za lase Respect je sicer črna barva v odtenku R02, saj nosi ime R01 modro črni odtenek.

Poglejmo, katere rdeče odtenke svetujemo izbrati, glede na vašo trenutno barvo las.

Kateri odtenek izbrati, če je vaša trenutna barva las v niansah med 1 – 6?

Za doseganje izrazitega rdečega odtenka barve, tako kot obljublja vzorčnik barv, je potrebno, da so vaši lasje že nekoliko svetlejši. To je v bistvu posebnost doseganja vseh rdečih odtenkov, saj bodo ti le redko dobro vidni na zelo temnih laseh. Slednje ne pomeni, da vam barva trenutnega odtenka ni prekrila, ampak bo ta sprememba prostemu očesu precej malo vidna.

Že pri najtemnejših rdečih odtenkih je zato potrebno, da so vaši lasje vsaj v odtenku R04 – Rjava. Takrat lahko izbirate med dvema niansama barv za lase Respect, to sta R18 – Mahagonijevo kostanjeva in R20 – Sliva.

Če so vaši lasje trenutno v odtenku R05 (Svetlo rjava), lahko ravno tako izberete odtenka R18 in R20 ter tudi odtenek R17 – Mahagonij.

Pri trenutni barvi las v niansi R06 (Lešnikovo rjava), lahko izberete odtenke R17, R18 in R20. Prav tako pa lahko izberete tudi R24 – Škrlatno rdeča, R21 – Kana rdeča, R16 – Bakreno rdeča ter R14 – Bakreno svetlo rjava.

Našo barvo Respect v odtenku R21 – Kana rdeča je preizkusila tudi priljubljena slovenska vplivnica Nika Krmec. Njeno izkušnjo, potek barvanja in končni rezultat barvanja si lahko ogledate v video posnetku na Instagram profilu dm Slovenija, v zavihku IGTV.

Nika Krmec je prizkusila barvo za lase Respect v odtenku R21 – Kana rdeča

Kateri odtenek izbrati, če je vaša trenutna barva las v niansah med 7 – 12?

Niansa R07 – Blond je najobičajnejša naravna blond barva las, ki nosi nekoliko peščeno- sivkast podton. Pri tej niansi lahko izbirate med vsemi rdečimi odtenki, ki smo jih že našteli v prejšnjem odstavku. Prav tako pa lahko izberete tudi odtenek R15 – Bakreno blond.

Če je vaš trenutni odtenek barve las svetlejši od R07, torej nekje med R08 in R12, pa lahko izbirate kar med vsemi rdečimi odtenki barv za lase Respect. Vaša trenutna barva las je že dovolj svetla, da bodo vse rdeče nianse dobro prijele na laseh.

Ali lahko odtenke barv za lase Respect med seboj tudi mešate?

Večino naših rdečih odtenkov barv za lase Respect lahko tudi mešate. Če bi na primer želeli, da ima vaša rdeča barva tudi kakšen bakren ali škrlaten podton.

Pri mešanju pa bodite predvsem pozorni, da:

  • Izberete le dva odtenka, ki bi jih želeli mešati med seboj.
  • Vedno barvno tubo in razvijalec mešate v razmerju 1:1. Predlagamo, da pri določanju razmerja uporabite kuhinjsko tehnico, kjer lahko točno v gramih izmerite vsako količino.
  • Če so vaši lasje daljši, boste morda potrebovali več barve. Predvsem zato, da bo barva enakomerno nanesena in tudi enakomerno prijela po vseh laseh.

V primeru želje po mešanju dveh odtenkov vam svetujemo, da se najprej posvetujete z nami. Naši strokovnjaki vam lahko svetujejo, ali je želeni odtenek možno doseči. Prav tako pa vas lahko vodimo, kako priti do svojega sanjskega rdečega odtenka.

Pri mešanju dveh odtenkov barv za lase Respect smo svetovali tudi slovenski blogerki Niki Klančar. Pri svojem barvanju je Nika uporabila odtenka R16 – Bakreno rdeča in R24 – Škrlatno rdeča. Zaželela si je nekoliko mirnejšega naravnega videza škrlatno rdeče nianse. Njen potek barvanja ter končni rezultat si lahko ogledate na našem Instagram profilu @naturavitkozmetika pod poudarkom zgodb Vaša mnenja.

Niki Klančar smo svetovali pri mešanju odtenkov barv za lase Respect R16 in R24.

Kako ohraniti barvo dlje obstojno in intenzivno?

Da bo vaša rdeča barva las dolgo časa obstojna in intenzivna vam priporočamo, da med vsakim umivanjem uporabljate Kremni šampon za barvane lase Naturavit, ki ščiti lase in jih s svojimi rastlinskimi izvlečki dovolj nahrani ter ne izčrpa. Kremni šampon tudi podaljša obstojnost in intenzivnost barve, da bodo vaši lasje lepi ter sijoči.

Svetujemo tudi, da pri umivanju las ne uporabljate vroče vode, ampak raje mlačno, da tudi na ta način zaščitite svojo barvo pred bledenjem. 

Pri negi las po barvanju vedno uporabljajte tudi masko, ki je namenjena zaščiti barvanih las, kot je Vitalna maska Naturavit, ki smo jo zasnovali z namenom, da lasem zagotovi zadostno količino hidratacije, podaljša obstojnost barve ter da s svojo sestava s kislim pH zapira lasne luske.

Za vse dodatne informacije in morebitna vprašanja smo vam na voljo na našem email naslovu info@naturavit.net.

Košarica je prazna.