Nasveti

Recept: domače kopalne bombice za osvežujočo kopel

Ste tudi vi že kdaj uporabili katero izmed kopalnih bombic in so vas te izjemno navdušile?

Pri pripravi vaše sproščujoče kopeli v vodo spustite kopalno bombico, ki se ob stiku z vodo razstopi v kadi in sprosti vse poživljajoče sestavine. Običajno takšne kopalne bombice vsebujejo barvilo, ki obarva vodo v kadi ter poskrbi za prijeten vonj med kopeljo.

Različne kopalne bombice lahko izdelamo tudi doma. Poglejmo si preprost recept.

Potrebujemo:

Suhe sestavine:

  • 1 skodelica sode bikarbone.
  • ½ skodelice citronske kisline.
  • ½ skodelice grenke soli (na voljo v lekarnah).
  • Približno 6 kapljic jedilnega barvila.

Tekoče sestavine:

  • 1 žlička vode.
  • 1 žlička eteričnega olja po vaši izbiri.
  • 3 žličke olivnega olja.

Za oblikovanje:

  • Modelček za kopalne bombice/ trda mila (lahko tudi za mafine).

 

Navodila za pripravo:

Na izbrani delovni površini, kjer bomo pripravljali kopalne bombice, najprej sestavine razdelimo na dva dela in sicer tiste v tekočem stanju ter tiste v suhem stanju.

V prvi posodi bomo samo tiste v suhem stanju namreč najprej dobro zmešali skupaj. Nato v drugi posodi (ali preprosteje kar v kozarcu) zmešate vse tiste v tekočem stanju, vključno z izbranim barvilom, ki bo podalo barvo končni bombici in izbranim eteričnim oljem, ki bo poskrbelo za aromatični vonj.

Sedaj previdno tekočo zmes vmešamo v posodo s suhimi sestavinami. Vse skupaj pazljivo dobro premešamo, da dobimo gosto maso. Maso počasi damo v kalupe modelčkov za kopalne bombice (oziroma tiste, ki jih imate na voljo). Pazimo, da so kalupi z maso dobro stisnjeni ter zapolnjeni do vrha, saj bodo drugače bombice razpadle. Pustimo, da se masa v modelčkih suši v suhem prostoru približno 24 ur.

Iz kalupov pazljivo vzamemo kopalne bombice in jih postavimo v posodo za shranjevanje v kopalnico.

Predlagamo vam, da najprej poskusite osvojiti izdelavo kopalnih bombic na omenjeni najpreprostejši način. Kasneje pa vas spodbujamo, da svoji kreativnosti pustite prosto pot ter v zmes dodate še nekaj vrtničnih cvetov, sivke in kopalne soli za okras.

Presenečeni boste, kakšne čudovite barvite kopalne bombice lahko ustvarite ter tudi podarite za darilo.

Košarica je prazna.