Nasveti

UV Zaščita: Naj se vaši lasje brezskrbno kopajo v morju in soncu

Seveda veste, kako pomembna je zaščita pred sončnimi žarki. Toda, ali se ob tem spomnite tudi na svoje lase? Lasje so tako kot koža izpostavljeni vplivom UV-žarkov in zato potrebujejo posebno nego. Z našimi nasveti bodo vaši lasje v tem poletju čudoviti, kar bodo opazili tudi drugi.

Sicer lasje ne morejo utrpeti opeklin, vendar jim lahko sončni žarki, veter, slana voda ali klor v hotelskem bazenu zelo škodujejo. Nežna luskasta povrhnjica postane hrapava, lasje izsušeni in krhki. Lasne konice imajo zaradi tega pogosto slamnat videz, barva las pa sčasoma zbledi. Vsemu temu se lahko izognete. S pravilnimi strategijami nege in ustrezno UV-zaščito boste v tem poletju brezskrbno uživali. Vaši lasje vam bodo hvaležni.

ZAŠČITA LAS

Idealno bi bilo, če svojih las nikoli ne bi izpostavili intenzivnim UV-žarkom brez zaščite, kar še posebno velja med 11.00 in 15.00 uro. Odlično zaščito pred soncem predstavljajo najrazličnejša pokrivala, ki so poleg tega tudi zelo modna. Pokrivalo je sicer dobra zaščita, ni pa priporočljiva dolgotrajna uporaba le tega, ker lahko povzroči izpadanje las. Za trajno in učinkovito zaščito las uporabite zaščitni sprej Naturavit z biološkim ekstratom kostanja, ki las poživi in aktivno zaščiti lase pred UV žarki in soljo. Da bi bila zaščita popolna na konice nanesite olje za cepljene konice. Najboljše je, da sprej nanesete že v hotelski sobi, tako ste zaščiteni že na poti do plaže. Tako kot sončno kremo, tudi sprej za zaščito pred UV žarki nesite na plažo in ga uporabite vsakič, ko pridete iz vode.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

Košarica je prazna.