Članki

Vizija podjetja Naturavit in naši trajnostni cilji za leto 2021

Naše družinsko podjetje iz Nove Gorice že vrsto let postopoma usmerja vsa področja delovanja v dolgoročnost in trajnost. 

Verjamemo, da se z majhnimi koraki postopoma pride daleč, zato je vsak od teh korakov tudi ključen mejnik doseganja naše vizije.

V podjetju Naturavit nenehno sledimo trendom trajnostnega napredka in inovacijam na področju razvoja okolju prijaznih embalaž. Našim uporabnikom želimo nuditi izdelke, ki so tudi v sestavi svoje embalaže prijaznejši do okolja.

Naše linije izdelkov, ideje in trajnostne cilje vselej razvijamo skozi leta. Zahteve našega časa so nas pripeljale do točke, ko moramo stopiti skupaj in se posvetiti ohranjanju okolja, kot celostnega ekosistema za bodoče generacije.

Naša vizija je usmerjena v zmernost

Menimo, da se z zmernostjo v življenju pride najdlje. Zato je zmernost za nas pomemben del celote trajnostne dolgoročne obstojnosti ter doseganja ravnovesja. 

Želimo si čim manjšega poseganja v okolje in naravni ekosistem, ohraniti našo čudovito naravo za vse prihodnje generacije ter nuditi izdelke, ki spoštujejo okolje in vsa živa bitja.

Zmernost torej zagovarjamo v vseh oblikah našega delovanja, kot širok spekter dolgoročnosti.

Zmernost in koncept zavestnega potrošništva

V enem izmed naših predhodnih člankov (na voljo tukaj) smo že govorili o zavestnem potrošništvu kot obliki zmernosti v katero dosledno verjamemo. Prekomerno potrošništvo nas je v modernem življenju pripeljalo do točke, ko se sprašujemo, ali je sploh možno danes narediti korak nazaj in usmeriti našo potrošnjo le v izdelke, ki jih zares potrebujemo? 

Pomislite na vse izdelke, ki ste jih kupili brez posebne potrebe po tem izdelku, ampak samo iz razloga, ker so naprimer bili v akciji. S tem ste ugodili svoji takojšnji potešitvi potrebe po nakupu, sedaj pa se vam izdelek praši na polici.

Torej, takšnemu načinu potrošnje se želimo izogniti in tudi naše uporabnike spodbuditi, da kupujejo zavestneje. Pri osebni negi izberite le tiste izdelke, ki so kvalitetni in lokalnega izvora ter vam najbolje koristijo.

Naša trajnostna misija v letu 2021 bo še bolj usmerjena v zmanjšanje vplivov na okolje

Naše podjetje je v zadnjih nekaj letih že uspelo doseči nekaj zastavljenih trajnostnih ciljev. Med drugim smo:

  • pričeli naše sodelovanje s proizvajalcem papirnatih škatel Respect, ki ob proizvodnji papirja tudi pogozduje. 
  • S sodelovanjem z lokalnimi proizvajalci smo zmanjšali ogljični odtis pri transportu.
  • Vse naše šampone smo v naši fizični trgovini v Novi Gorici pričeli ponujati tudi na refill.

V letu 2021 pa želimo doseči še nekaj trajnostnih mejnikov in tako bomo:

  • naše serverje prenesli na eco-friendly hosting.
  • Nad našo pisarno in poslovalnico bomo namestili solarne panele ter uredili izolacijo, s katerima bomo dosegli učinkovito porabo lastne proizvedene energije.
  • Našo embalažo bomo nadgradili z uporabo zmesi iz recikliranih snovi.
  • Zmanjšali bomo količino porabe papirja.
  • Plastično embalažo bomo postopoma zamenjali z inovativnimi, okolju prijaznejšimi materili.
  • Nove linije izdelkov bomo zavestno snovali v skladu z našo trajnostno vizijo.

Več o naši trajnostni zavezi in o primerih dobrih praks, ki nas navdušujejo pri našem delovanju, sledi v prihodnjem blogu.

Imate vprašanje za nas?

Stopite v kontakt z nami ter nam pošljite vaše sporočilo na info@naturavit.net. Z veseljem vam bomo odgovorili na vaša vprašanja ter vam ponudili svetovanje.

Košarica je prazna.