Nasveti

Bogastva narave v obliki naravnih izdelkov

‘‘Šele, ko se dobro počutimo v svojem telesu, smo v stiku s samim seboj in z drugimi…’’

Naravna kozmetika je obstajala že pred tisočletji. Na žalost je proces razvoja človeštva in tehnologije prinesel tudi pretirano uporabo kemičnih sestavin v prehrani, kozmetiki in življenju nasploh. Ljudje se ponovno vračajo k naravi in ji poskušajo prisluhniti v obliki naravnih izdelkov. Naturavit je eno izmed prvih slovenskih podjetij, v katerem smo pred 25 leti začeli slediti izključno tej ideji, ki je svoj prostor našla v vsakdanjem življenju mnogih ljudi.

Nekaj let po ustanovitvi takrat še majhne trgovine Naturavit, specializirane za zdravo življenje, je vzklila ideja o izdelavi naravnih barv za lase. Začeli smo preučevati težave njihovih uporabnikov in po mnogih raziskavah v sodelovanju z univerzo v Bologni razvili izpopolnjeno naravno barvo za lase Martis Respect. Njen potencial so prepoznali tudi mnogi trgovci kot so Tuš, Muller, dm in drugi, kjer so naše barve na voljo. Uspešno smo rešili težave, ki jih je barvanje las povzročalo v preteklosti. Koža ob uporabi ne peče ali srbi, barva je brez neprijetnega vonja, hkrati pa popolnoma prekrije sive lase in jih neguje. V podjetju Naturavit si prizadevamo izdelovati povsem naravno kozmetiko za nego celega telesa. Danes pri nas poleg barv za lase najdete še naravne, nežne šampone brez umetnih penilcev, regeneratorje in balzame za različne namene, 100% eterična olja, spreji za zaščito las in konic, naravno anticelulitno linijo.

Pri produkciji izdelkov nas vodijo tri vrednote: kvaliteta, edinstvenost in profesionalnost.

Ljudem želimo pomagati, da bi se ob vseh priložnostih v svoji koži počutili dobro. Ker obraz in telo odražata naše razpoloženje, je zunanja podoba pomembna za vsakega izmed nas. Šele, ko se dobro počutimo v svojem telesu, smo v stiku s samim seboj in z drugimi.

Že 25 let sledimo istemu cilju: ponuditi sodoben in inovativen kozmetični proizvod, ki izkorišča čudovite darove narave, obenem pa je varen in učinkovit. Pri proizvodnji naravne kozmetike uporabljamo surovine rastlinskega izvora in se odrekamo uporabi vseh sintetičnih surovin, ki niso skladne z naravnimi fiziološkimi lastnostmi kože. V naših izdelkih prav tako ne boste našli aktivnih učinkovin, neprimernih za naš organizem in neaktivnih sestavin in aditivov, ki v telesu ogrožajo ravnovesje.

Košarica je prazna.