Nasveti

Zakaj je poleg nege pomembna tudi ljubezen do svojega telesa?

Naše razmerje z lepoto

Ženske (in vedno več tudi moški) preživimo mnogo časa v kopalnici, da skrbno nahranimo vsak del svojega telesa, s kakovostno nego, ki jo ta potrebuje. Vsakodnevno umivanje, česanje, oblikovanje in dotikanje las nam pomaga razviti odnos z njimi ter zaupanje vanje.

Hkrati pa pomislite tudi na to, kako pomembni so vam vaši lasje? Lasje so bistven del naše osebnosti in zato je morda tudi zelo običajno, da ko imajo naši lasje ‘’slab dan’’, se to odraža tudi v našem počutju.

Bistvena je tudi nega našega obraza, ko nanj nanašamo vlažilno kremo ter ličila ali se le preprosto gledamo v ogledalo. V teh trenutkih se seznanjamo s svojim izgledom in si oblikujemo identiteto, ki vodi do tega, kako se počutimo sami s seboj.

Se še spomnite najstniških let, ko ste pred ogledalom eksperimentirali z vašim stilom ter videzom? Ravno o tem govorimo – odnos do našega telesa se v glavnem začne oblikovati prav v najstniških letih. Zato so ta leta temelj za grajenje odnosa do našega telesa, ki ga imamo danes.

foto: Taisiia Shestopal

Poglobimo se v svoje telo

Med nego svojega telesa se počutimo sproščeno in prijetno. To je čas, ki ga posvetimo samo sebi ter svojemu telesu. Tuširanje, kopanje in nanašanje kreme na našo kožo predstavljajo verjetno najbolj intimen trenutek dneva, ki ga imamo s svojim telesom. Zato poskrbimo, da se v teh trenutkih počutimo dobro ter hvaležno.

To je kakovosten čas, ki ga preživimo s svojim telesom in za mnoge morda tudi edini trenutek dneva, ki ga preživimo sami s seboj – odklopljeni od zunanjih motilcev. Izkoristite ta čas za poglobitev vase ter prisluhnite svojemu telesu.

Ne preseneča nas dejstvo, da veliko posameznikov poudarja, da običajno dobijo najboljše zamisli ravno v trenutku, ko se nahajajo pod tušem – sami s svojimi mislimi. A naj bo ta čas posvečen predvsem prisotnosti (čuječnosti – tukaj in sedaj) ter pozitivnim mislim in dobremu počutju.

foto: Apostolos Vamvouras

Self-care ali skrb zase

Izraz self-care zasledimo danes zares zelo pogosto na najrazličnejših krajih. Kaj pa dejansko ta koncept odraža? V slovenščino prevedeno kot skrb zase, predstavlja celovit koncept individualne skrbnosti – tako znotraj nas samih, kot tudi iz strani zunanjih dejavnikov, ki vplivajo na nas.

Koncept si psihološko lahko razlagamo tudi kot zavesten čas, ko smo pozorni nase. A ne na narcističen način, temveč na način, ki zagotavlja, da zase poskrbite sami. Rezultat vsega skupaj pa je seveda vsesplošno dobro počutje.

Stres znotraj nas samih in kot posledica zunanjih dejavnikov lahko vodijo v izčrpanost ter izgorelost. Slednja postaja v našem času vedno bolj pogosta težava dinamičnega tempa življenja. Zato je zelo pomembno, da si znamo začrtati trenutke, ki jih bomo posvetili samo sebi in svojemu dobremu počutju.

foto: Darius Bashar

Naturavit in naša skrb za vaše dobro počutje

Tudi pri podjetju Naturavit se dobro zavedamo bistvenosti dobrega počutja. Zato že skoraj 30 let za vas razvijamo kakovostne izdelke iz blagih sestavin, ki bodo poskrbeli za vsakokratno prijetno doživetje med vašo osebno nego.

Naš glavni namen je, da se z našimi linijami izdelkov počutite dobro v svoji koži in povezani sami s seboj.

Če potrebujete kakršen koli nasvet v zvezi našimi izdelki in nego telesa, nam pišite na info@naturavit.net in z veseljem vam bomo svetovali.

 

Košarica je prazna.