Nasveti

5 praktičnih napotkov za optimalno barvanje las doma

Verjamemo, da je velikokrat pravilna izbira odtenka lahko nekoliko zahtevna. Sploh, če se sami barvate prvič in še niste popolnoma osvojili pravilnega postopka barvanja.

Vendar tudi, če že vrsto let sami barvate svoje lase, obstaja možnost, da še ne poznate vseh praktičnih napotkov za optimalni rezultat barvanja.

Naj vam podamo 5 praktičnih napotkov za optimalno barvanje las doma:

  • Pred izbiro odtenka vedno preverite vzorčnik barv in tabelo prekrivnosti. Slednji vam bodo prikazali rezultat barvanja ter vam razkrili, ali bo izbrani odtenek prekril vašo trenutno barvo las (na fotografiji spodaj lahko vidite, kako izgledata tabela prekrivnosti in vzorčnik za našo linijo Herba Color).
Vzorčnik barv za lase Herba Color
Tabela prekrivnosti barv za lase Herba Color
  • Koliko barve boste potrebovali? So vaši lasje dolgi ali zelo gosti? Morda vam ena škatla barve ne bo zadostovala. Načeloma se držite pravila, da na svoje lase nanesete raje več barve kot premalo, saj bo le tako barva prijela enakomerno na vaših laseh. Običajno tudi že zelo kratki lasje zahtevajo vsaj eno celo vsebino škatle, zato jo na gosto nanesite na narastek in dolžino las.
  • Barvo vedno z razvijalcem vmešajte v razmerju 1:1. To pravilo je zelo pomembno pri doseganju rezultata barvanja. Ne glede na to, ali morda tudi mešate dva odtenka, je zelo pomembno, da vedno ohranjate vsebino v razmerju 1:1. Če je ene sestavine že malenkost več od druge, obstaja možnost, da vam barva ne bo prijela na laseh. V primeru mešanja več odtenkov vam svetujemo, da količino barve in razvijalca tehtate na kuhinjski tehnici.

 

  • Vedno svetujemo, da barvo mešate v plastični ali keramični posodici in si jo nato na lase nanašate s čopičem za barvanje las. Slednje omogoča, da bo barva nanešena enakomerno po celotnem lasišču, oziroma narastku.
  • Barvo nanašajte na neumite lase. Razen v primeru, da ste na lase nanesli lak, gel za lase, peno ali podoben izdelek za oblikovanje. Saj lahko ti izdelki vplivajo na rezultat barvanja. V tem primeru vam svetujemo, da svoje lase pred barvanjem najprej umijete s šamponom in jih osušite ter se barvanja lotite na popolnoma suhih laseh.

Katere barve za lase so na voljo pod okriljem podjetja Naturavit?

Pri Naturavitu imamo na voljo 3 linije barv za lase: Martis, Respect in Herba Color.

Vse 3 linije barv za lase so obstojne in tudi v sestavi blažje od običajnih barv na tržišču. Ne vsebujejo amonijaka ter so zasnovane z bogato zeliščno sestavo. Pri vsaki izmed njih pa obstaja tudi nekaj bistvenih razlik.

  • Linija Martis je bila ena izmed naših prvih linij barv za lase, ki smo jo zasnovali na zeliščni osnovi. Ključna razlika med Martis barvami je ta, da na splošno odtenki te linije nekoliko bolj temnijo. Zato so tudi vse nianse nekoliko temejše od ostalih naših linij. Gre za linijo, ki je še vedno zelo priljubljena pri naši specifični ciljni skupini, ki nanjo zvesto prisegajo. Linija Martis je na voljo v kar 44 odtenkih.

 

Linija Martis
  • Linija Herba Color spada v kategorijo barv za lase v gelu, zato je v svoji sestavi nekoliko drugačna od linij barv v kremi. Pred dvema letoma je bila linija Herba Color prenovljena tako v svojem pakiranju kot tudi v sami sestavi barve. Prenovljen je bil tudi sortiman odtenkov, tako sedaj omenjena linija ponuja 25 različnih nians.

 

Linija Herba Color
  • Linija Respect ponuja 26 odtenkov barv za lase. Gre za linijo barv v kremi, ki obarva, ščiti in okrepi lase med barvanjem. Respect je tudi prva slovenska veganska barva, ki nosi uradni PETA certifikat crueltyfree & vegan.

Vse odtenki omenjenih linij so na voljo v naši spletni trgovini na sledeči povezavi.

Linija Respect

Potrebujete dodatne nasvete v zvezi z barvanjem las?

Pošljite nam sporočilo na email naslov info@naturavit.net ali pa nas pokličite na našo stacionarno telefonsko številko: (05) 330 54 59 in z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri barve ter vsemi morebitnimi vprašanji glede naših izdelkov.

Košarica je prazna.