Nasveti

Kako podaljšati obstojnost barve na vaših laseh?

Pogosto barvate svoje lase, vendar se vam zdi, da se vam barva hitro izpira iz las? Ste pozorni na to, katere izdelke za nego barvanih las uporabljate? Menite, da ste že popolnoma osvojili vse pravilne postopke za barvanje las doma?

Pripravili smo kratek vodič z vsemi koristnimi nasveti, kako podaljšati obstojnost vaše barve.

So barve za lase Respect obstojne?

Naše barve za lase Respect so dolgo obstojne, permanente zeliščne barve brez amoniaka, ki tudi popolnoma prekrivajo sive lase. Tako kot vse običajne obstojne barve, Respect izginja z rastjo las. Prav vsi odtenki barv za lase Respect so tudi odporni proti soncu in morski vodi.

Prednost barv Respect je v inovativni sestavi, saj s povečano zaščitno funkcijo nahrani in zaščiti lase med ter po barvanju. 

Barve Respect z izvlečki pšeničnih kalčkov, ognjiča in koprive obarva lase, jih zaščiti ter regenerira. Las tako ostane v dobri kondiciji, s polnim sijajem in veliko energije.

Na kaj je potrebno biti pozorni še pred barvanjem?

O pravilnem postopku barvanja smo že večkrat pisali, zato vam predlagamo, da si preberete naš obsežnejši vodič o barvanju las, ki je na voljo na sledeči povezavi.

Izpostavili bomo nekaj ključnih točk:

  • Izberite odtenek, ki bo prekril vaš trenutni odtenek las. Najbolje, da si pri izbiri odtenka pomagate z našo barvno karto, da lahko preverite prekrivnost.
  • Barvo vmešajte z razvijalcem vedno v razmerju 1:1, tudi v primeru če mešate dva različna odtenka.
  • Barvo vedno vmešajte v keramični ali plastični posodici, saj kovina vpliva na razvijanje barve.
  • Barvo nanesite s čopičem na neumite lase. Tako boste barvo nanesli najbolj natančno in enakomerno.

Kako zaščititi barvo takoj po barvanju?

Svetujemo vam, da po barvanju vedno na lase nanesete tudi regenerator, ki je priložen barvi za lase, tako boste svoje pramene zaščitili, saj regenerator zapira lasne luske.

Po barvanju imejte tudi v mislih, da las ne spirate pod vročo vodo, ampak raje z mlačno ali hladno vodo. Visoka temperatura vode lahko kar hitro predstavlja šok za lase ter lahko tudi hitreje spira intenzivnost barve. 

Ali izbira šamponov, mask in balzamov vpliva na obstojnost barve?

Ta točka je zelo pomembna, saj se pogosto kot uporabniki ne zavedamo, kako agresivni do barvanih las so lahko nekateri običajni šamponi in drugi izdelki za lase.

Pri vsakem umivanju je pomembno, da uporabljate šampon, ki je namenjen barvanim lasem in ne vsebuje sulfatov. Ti so največkrat lahko precej agresivni do vaših pramenov ter ‘’požirajo’’ barvo. 

Zato vam svetujemo, da preizkusite naš Kremni šampon za suhe in barvane lase Naturavit, ki je zasnovan, da z bogatimi rastlinskimi izvlečki in eteričnimi olji podaljša obstojnost ter intenzivnost barve in hkrati nahrani suhe lase. 

Ker je naš Kremni šampon zasnovan na naravni osnovi, ne vsebuje koži dražljivih sestavin ali sulfatov, ki bi barvo prej izpirali.

Po šamponiranju vam svetujemo, da na svoje sveže barvane lase vedno nanesete tudi hranljivo masko, kot je naša Vitalna maska, ki s kislim pH zapira lasne luske in zaščiti barvane lase pred izsušitvijo ter vsemi zunanjimi dejavniki.

Kako barvane lase zaščititi pred zunanjimi dejavniki?

Prav tako vam svetujemo, da barvanih las ne prepogosto tretirate s pripomočki za toplotno obdelavo, saj ti s svojo visoko temperaturo lase poškodujejo in oslabijo.

Zelo priporočljivo je tudi, da predvsem v toplejših mesecih svoje lase zaščitite s Sprejem za zaščito z UV filtrom, ki ščiti pred močnimi sončnimi žarki, ki lahko nekoliko zbledijo vašo barvo. 

Dobro je tudi vedeti, da vsem lasje ne enako hitro rastejo. Zato, če se vam zdi, da vaši lasje zelo hitro rastejo, bi bilo morda za vas priporočljivo, da svoj narastek barvate pogosteje kot le enkrat mesečno.

Z izbiro naravnih barv za lase, kot so naše barve Respect, vaši lasje tudi pri pogostejšem barvanju ne bodo preobremenjeni, saj smo jih zasnovali na način, da so nežnejše do vaših las, a hkrati enako učinkovite pri barvanju, kot ostale običajne barve.

Z upoštevanjem omenjenih korakov boste globinsko zaščitili svoje barvane lase, da bo barva dlje obstojna in intenzivna. S stalno uporabo naravnih izdelkov za nego bodo vaši barvani lasje dovolj nahranjeni, mehki ter bodo sijali v svoji polni lepoti.

Košarica je prazna.