Članki

Resnica za naravnimi sestavinami: ali so dejansko boljše?

Ob naraščajoči priljubljenosti “čistih” in “100 % naravnih” kozmetičnih izdelkov verjamemo, da se vam velikokrat poraja vprašanje, ali so ti izdelki zares popolnoma naravni.

Ko se vedno več blagovnih znamk razveja do naravnega konca spektra, narašča zaznavanje, da sintetični izdelki škodijo našemu počutju. 

Toda ali slednje velja v vseh primerih? Poglejmo skupaj.

Naturavit in uporaba izraza naravno

O uporabi naših pogostih izrazov in specifično o uporabi izraza naravno smo že pisali v enem izmed naših preteklih prispevkov. Najdete ga na sledeči povezavi.

Poglejmo si torej, kako je konkretno pri nas.

Sestava naših izdelkov je zgrajena na rastlinskih izvlečkih, naravnih aromah ter oljih. Vključuje pa tudi nekatere sintetične sestavine, ki niso naravnega izvora, vendar so potrebne za sestavo izdelkov. 

Te sestavine skupaj z naravnimi izvlečki in olji sodelujejo tako, da omogočajo pravo konsistenco izdelka. Ta je na koncu učinkovit ter hkrati nežen do kože.

V komunikaciji podjetja Naturavit uporabljamo izraz naravno pri naših izdelkih, ker ti ne vsebujejo koži ter lasišču dražečih sestavin. Dražeče sestavine so najpogosteje parabeni, amonijak, PPD, resorcin in SLS.

Prednost naravnim sestavinam

Pri podjetju Naturavit že od našega samega začetka stremimo k ustvarjanju in razvoju izdelkov, ki so čim bolj naravni. Zato vsebujejo kakovostne naravne sestavine in bogata rastlinska olja. 

Verjamemo, da nam narava ponuja izjemno veliko paleto bogatih učinkovin, ki jih najpogosteje najdemo v zeliščih, cvetovih in preostalih rastlinskih delih. Naravne sestavine, ki jih pridobivamo v obliki izvlečkov in olj so učinkovita ter hkrati blaga in prijetna ob nanosu na kožo.

Naši izdelki so tako oplemeniteni z naravnimi sestavinami, ki izdatno nahranijo lase in so prijazni do kože.

Uporaba izraza 100 % naravno?

Zavedamo se, da popolnoma vse sestavine v izdelkih ne morejo biti naravne, zato pojma popolnoma naravno ali 100 % naravno ne uporabljamo. Vsekakor se pa trudimo, da smo z našimi izdelki čim bližje popolnosti narave. 

Vse sestavine v kozmetičnih izdelkih v resnici ne morejo biti povsem naravne

Kot smo že omenili, kozmetični izdelki potrebujejo tudi nekaj sintetičnih sestavin, da ohranijo pravo gostoto, daljši rok trajanja, obstojnost, da se izdelek peni itd. 

Sintetično pridobljene ali laboratorijsko izdelane sestavine ni mogoče najti in / ali pobrati neposredno iz narave. Vendar pa se sestavina lahko šteje tudi za sintetično, če je bila pridobljena iz narave in nato obdelana ali spremenjena v laboratoriju, da se ustvari bolj ‘’čista’’ različica 100% naravne sestavine. 

Zato je potrebno imeti celostno sliko situacije in razumeti, da ni vse sintetično tudi že ‘’a priori’’ slabo za nas ali našo kožo.

Česar morda še niste vedeli je to, da tudi nekatere rastline in zelišča lahko dražijo kožo. Na primer že visoko koncentrirana olja sivke, evkaliptusa ali citrusov lahko iritirajo kožo. Zato se v primeru eteričnih olj na splošno odsvetuje direkten nanos na kožo ali njihovo uživanje. 

So pa seveda lahko slednje precej učinkovite, če jih uporabljamo pravilno razredčene in v pravem razmerju z drugimi sestavinami v naravni kozmetiki.

Zato verjamemo, da v pravem ravnovesju naravnih in nekaterih izbranih sintetičnih sestavin, ki jih ni mogoče pridobiti v naravi, a so hkrati prijazne do kože, lahko dosežemo tisto pravo učinkovitost izdelkov.

Ali so naši izdelki naravni?

Naše linije izdelkov neprestano razvijamo in izboljšujemo. Sledimo inovacijam na tržišču in smo tako vedno usmerjeni v naš glavni cilj – da ustvarjamo izdelke, ki so prijazni do kože, kar se le da naravni ter učinkoviti.

Zavedamo se, da naravni izdelki niso vedno hkrati tudi najbolj varni, najbolj trajnostni ali najučinkovitejši. Zavedamo se tudi, da sintetično izdelane sestavine niso le tiste ‘’strupene’’. 

Naši izdelki so brez sulfatov, parabenov, amonijaka in drugih najpogostejših dražljivih sestavin. Hkrati so tudi skoraj vsi naši izdelki veganski in crueltyfree.

Čeprav naše izdelke ne bi opisali kot povsem 100 % naravne, le-ti vsebujejo visoko stopnjo naravnosti. Naša načela temeljijo na uporabi visoko kakovostnih sestavin, ki zagotavljajo učinkovitost in splošno varne izdelke.

Imate vprašanje za nas?

Bi želeli stopiti v stik z nami? Pošljite nam sporočilo na email naslov info@naturavit.net in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Košarica je prazna.