Nasveti

Skinimalizem: trend minimalistične nege kože

Vse napovedi lepotnih strokovnjakov v letošnjem letu kažejo na to, da se počasi poslavljajo trendi uporabe veliko raznolikih izdelkov za nego kože. Če je do pred kratkim vladal trend obsežne rutine nege kože, vključno z vsemi hit izdelki, ki so obnoreli družbena omrežja (predvsem TikTok), bodo ti trendi kar hitro potonili v pozabo.

Sedaj je čas za minimalistični pristop k negi, imenovan preprosto tudi skinimalizem, ki je že prišel na družbena omrežja in osvojil mnoge tuje zvezdnice ter lepotne navdušence.

Strokovnjaki in lepotni vplivneži napovedujejo skinimalizem kot novo lepotno gibanje, ki ga vodi preprostost, minimalna lepota ter trajnost. 

Skinimalizem: naproti trendu lepotne nege – manj je več

Mnogi dermatologi so pogosto izrazili svoje mnenje med obdobjem trenda več je več  oz. more-is-more, ki je vladal v zadnjih letih. Opozarjali so na to, da kopičenje več vrst izdelkov koži ne najbolj ustreza.

Nepravilno nalaganje slojev številnih izdelkov lahko le še bolj draži kožo ter jo obremeni, sploh če izdelki niso zasnovani na naravni osnovi.

Tako kot velja naše pogosto vodilo, ki ga večkrat omenjamo v naših prispevkih, torej pristop – manj je več v uporabi kozmetike, se tudi skinimalizem osredotoča na uporabo manj izdelkov.  O naših nasvetih za nego usmerjenih v načelo manj je več lahko preberete tukaj.

Z drugimi besedami, skinimalistično rutino sestavljajo samo bistveni izdelki. Omenjeni trend tako posameznikom omogoča, da se končno osredotočijo na težave s kožo, ki jih dejansko imajo.

Trend skinimalizma tako že kaže na to, da ljudje iščejo bolj naravne izdelke in tudi recepte za nego kože, ki jih lahko pripravijo kar sami doma. O receptih za nego kože, ki jih lahko pripravimo iz domačih sestavin smo pisali že v enem naših predhodnih prispevkov. Slednji vam je na voljo tukaj.

Skinimalizem tako predstavlja tudi odlično priložnost, da se usmerimo k gibanju, ki se osredotoča na poudarjanje naše naravne lepote. Naravni videz kože, vključno z vidno teksturo naše kože, porami in vsemi manjšimi nepopolnostmi, ki se pojavljajo na koži. 

Tako se lahko sedaj poslovimo od nerealističnih pričakovanj, ki smo jim velikokrat priča. Z uporabo le peščice kakovostnih naravnih izdelkov koži pomagamo do lepega videza in naravnega sijaja. 

Naše kože na obrazu tako ne bomo le več samo prekrivali s kopico izdelkov, ampak se ji bolj posvetili, da povečamo naravno lepoto.

Masaža obraza

Masaža obraza deluje z roko v roki s konceptom skinimalizma. Tako lahko dnevno poskrbimo, da kožo na obrazu nežno masiramo. S prsti ali pomočjo priljubljenega valjčka lahko po nanosu kreme za obraz poskrbimo za cirkulacijo in bolj napet videz kože.

Za prebujanje kože postaja priljubljena tudi tehnika z ledenimi kockami. Z omenjeno tehniko poskrbimo, da se s hlajenjem obraza pospeši cirkulacija krvi ter tudi zmanjša zabuhlost. S pomočjo ledu tako tudi kožo pripravite na nanos izbranega izdelka za nego. Hranilne snovi izdelka bodo tako lažje prodrle v kožo.

Košarica je prazna.